Нов вариант на COVID-19 набира сила в Съединените щати и

...
Нов вариант на COVID-19 набира сила в Съединените щати и
Коментари Харесай

Новият Омикрон набира сили в САЩ

Нов вид на COVID-19 набира мощ в Съединените щати и може да докара до увеличение на случаите това лято, сигнализират специалисти. KP.2 е подвариант на Омикрон и сега съставлява към 28,2% от случаите, сочат данните на Центърa за надзор и предварителна защита на болесттите. За съпоставяне в средата на март този вид е открит в едвам 1,4 % от случаите.  
 
Първите данни демонстрират, че разновидността KP.2 има повече разновидности на шиповия протеин, в сравнение с JN.1, който вирусът употребява, с цел да се прикрепи и да болести клетките, което евентуално може да направи KP.2 по-заразен.

„ Способността на вируса да еволюира е предстояща и ние сме се подготвили за нея. Като се имат поради сезонните модели, следени при COVID-19, това лято може да се чака леко нарастване на случаите, което прави още по-важни продължаващите старания за наблюдаване и имунизация “, уточни епидемиологът доктор Джон Браунщайн.

През последните четири години в Съединени американски щати се следят летни талази на ковид и това лято също може да се стигне до увеличение на случаите, само че не тежко, както през предишните сезони, пише ABS News.

„ Очакваме нарастване и през това лято, само че то евентуално няма да е огромно и евентуално няма да е толкоз надълбоко, колкото през зимата “, уточни доктор Питър Чин-Хонг, професор по медицина и специалист по инфекциозни заболявания в Калифорнийския университет в Сан Франциско.

По думите му евентуално ще става въпрос за „ набъбване “, в сравнение с за „ вълна “ или „ изблик “ в случаите. „ Както когато сте на плажа и виждате, че вълните се доближават. Не е като цунами, не е като голяма вълна, която се разрушава, просто е нещо като малко неспокойствие. Но това значи, че някои хора ще се разболеят “, допълни д-р Питър Чин-Хонг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР