Защо ферментиралите храни са толкова важни? За съжаление диетите на

...
Защо ферментиралите храни са толкова важни? За съжаление диетите на
Коментари Харесай

Ферментиралите храни трябва да бъдат част от нашата диета. Ето защо

Защо ферментиралите храни са толкоз значими? За страдание диетите на множеството хора надалеч не са здравословни в наши дни. Ядем огромни количества храни с високо наличие на захар и модифицирани храни и това, съчетано със стресиращия ни метод на живот, може изцяло да извади храносмилателната ви система от строя. Дори тези, които се хранят постоянно здравословно, от време на време излизат от коловоза на здравословното хранене – и това е обикновено.
И въпреки всичко, това може да докара до смутен корем и други нещастни коремни обстановки всекидневно. Повечето хора в никакъв случай не мислят за червата си, само че тази част от тялото ви извършва доста значими функционалности.

Ферментиралите храни ни оказват помощ да поддържаме здрави вътрешности, да се усещаме ужасно и да сме здрави

Значението на бактериите в червата

Виждате ли, вашите вътрешности са дом на стотици милиони бактерии и микроорганизми. Тези положителни бактерии, които живеят в червата ви, са извънредно значими за вашето здраве. Те са виновни главно за това да ви оказват помощ да смилате и усвоявате храната, която ядете, и играят значима роля във вашата имунна система.

Имаме и това, което е известно като неприятни бактерии. Те могат да причинят отичане на корема, запек и диария. За да имате положително храносмилане, би трябвало да балансирате положителните и неприятните бактерии. Когато това се реализира, храносмилането ви ще работи прелестно и ще се чувствате необикновено! Най-лесният метод да извършите това е като добавите ферментирали храни към вашата диета.

Ферментирали храни против пробиотици

 

Преди да бъдат основани хладилниците храната е ферментирала, с цел да се резервира, а също и да се усъвършенства усетът ѝ. Когато храната ферментира, микроорганизми като бактерии и дрожди трансформират органичните субстанции в алкохол и киселини.
Този развой също усъвършенства положителните бактерии. Яденето на ферментирали храни като кисело зеле може да помогне при редица здравословни проблеми, най-големите от които са проблеми с храносмилането. Те също могат да ви оказват помощ да поддържате здравословно тегло.
Ако имате стомашни проблеми или проблеми с храносмилането, тогава може да са ви споделили да приемате пробиотици. Пробиотиците са бактериални добавки и станаха извънредно известни през последните години. За страдание, някои от тях са най-вече безполезни и са цялостна загуба на пари, тъй че би трябвало да изберете рационално. Бактериите са деликатни естествени организми и множеството не оцеляват в процеса на предпазване, превозване и произвеждане. Тези добавки също би трябвало да преминат през мощно киселинния ви корем, което им пречи да доближат до червата.

Яденето на ферментирали храни е чудесна опция и ще ви обезпечи и други изгоди! Да забележим какви са те.

Ползи от ферментиралите храни

1. Подобрено храносмилане и асимилиране на питателните субстанции

Ферментиралите храни са по-лесно смилаеми. Те запълват червата ви с положителни бактерии, усъвършенстват храносмилането и усилват броя на питателните субстанции, които тялото ви може да всмуква. Ферментиралите храни също усъвършенстват способността на тялото ви да създава разнообразни типове витамини.

2. Подобрена имунна система

Вашите вътрешности съставляват огромна част от имунната система. Яденето на ферментирали храни оказва помощ за поддържане на лигавицата на червата, която е естествена преграда против заболяванията. Без положителни бактерии в червата, болестотворните микроби могат да порастват и това може да докара до заболяване.

Те също по този начин оказват помощ за попречване на инфектиране, което може да докара до затлъстяване, диабет и положения като заболяването на Паркинсон. Особено значимо е да ядете ферментирали храни, в случай че неотдавна сте приели курс на антибиотици.

 

3. Подобрено въодушевление

Вярвате или не, червата и мозъкът ви са свързани. Червата ви са облицовани с неврони, които могат да повлияят на вашите страсти и усеща. Серотонинът – невротрансмитерът, който дефинира вашето въодушевление – също се създава в червата ви. Всичко това значи, че здравите вътрешности са свързани с това да се чувствате добре и да сте щастливи.

 

Най-Добрите Ферментирали Храни За Ядене

Има десетки разнообразни ферментирали храни, които можете да добавите към вашата диета. И са супер вкусни!

 

1. Кисело зеле и Кимчи

Киселото зеле е главно ферментирало зеле с добавена сол. Кимчи е сходно, просто направено от зеле Напа. Освен че е с високо наличие на фибри, ферментиралото зеле съдържа витамини А, С, К и В и огромни количества желязо, манган, мед, натрий, магнезий и калций.

 

2. Закваска

Закваската се прави от тесто, което е ферментирало и съдържа положителни бактерии.

 

3. Кисело Мляко

Това е може би най-лесната и известна ферментирала храна, която можете да добавите към вашата диета.

4. Мисо

Мисо е тип японска ферментирала храна, която се прави от ферментирали соеви зърна и зърна. Съдържа милиони положителни бактерии и съществени минерали и е приказен източник на витамин B, E, K и фолиева киселина.

 

PS Можете също по този начин да вършиме ферментирали храни вкъщи. Това е потребно, в случай че не можете да намерите това, което желаете в супермаркета. Освен това е доста по-лесно, в сравнение с наподобява. Най-добрите храни за ферментиране са зелето, морковите, ябълките и цвеклото.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР