Защо е толкова трудно за хората да се разбират с

...
Защо е толкова трудно за хората да се разбират с
Коментари Харесай

Толкова ли е трудно да сме екип?

„ Защо е толкоз мъчно за хората да се схващат с другите и да работят добре в екип? “. Този въпрос е бил подложен пред потребителите на американския уебсайт за шерване на опит и препоръки Quorа.

От Inc.com цитират отговора на Тоби Ръсел, основен изпълнителен шеф на Shift:

Добрите екипи имат в състава си хора с разнородни умения и качества, както и с друг професионален опит, които подхождат към работата по неповторим метод. Обратната страна на тази монета е, че когато на едно място са събрани хора с извънредно друг светоглед, полезности и визии за работата, постигането на добър синхрон и ефикасна работа в екип се трансформира в същинско предизвикателство. Когато обаче това затруднение бъде преодоляно, вие получавате същински ефикасен отбор, който е нещо доста по-голямо от обособените му членове.

Когато хората споделят обща визия и преследват една цел, работата в екип става доста по-лесна. В тези случаи всеки чиновник извършва ролята си по метода, който счита за най-хубав, и способства за общи триумф с неповторимите си качества, умения и качества. Когато екипът в екипа няма сходно съгласие, обстановката бързо девалвира до цялостен безпорядък, при който всеки работи по разнообразни проблеми и фокуса е ориентиран върху самостоятелния статус на служителя в групата(неговото его), вместо върху общото богатство.

Научих този урок на относително ранен стадий на в моя живот – когато бях гребец в моя учебен тим. По това време доста бързо осъзнах, че осемте гребци, които работят дружно на 90% от потенциала си, в действителност се движат доста по-бързо от тим от осем индивидуалисти, които дават 110% от себе си. Гребането е страховит образец за това какъв брой значима е ефикасната работа в екип, защото то слага човек в обстановка, в която той в действителност не може да реализира нищо, в случай че разчита единствено на себе си. Не можете да повдигнете лодката и да я носите на плещи, не можете да я насочвате без непозната помощ и не можете да я задвижите, в случай че другите не гребат дружно с вас. В гребането всичко опира до синхрон.

Има голям брой фактори, които могат да доведат до това един екип да изгуби от взор по-голямата картина: различия по отношение на преследваната цел, смяна в събитията, смяна в състава на екипа и тн. Всичко това може да сътвори нови компликации и трудности, които спъват работата на екипа.

Решението на този проблем минава през непрекъснатото ударение върху общите цели и управителните правила, върху които е построен екипа.

................

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР