Защитникът на Арсенал Лоран Косчелни ще пропусне предстоящото световно първенство

...
Защитникът на Арсенал Лоран Косчелни ще пропусне предстоящото световно първенство
Коментари Харесай

Косчелни ще пропусне световното в Русия заради контузия в ахилеса

Защитникът на " Арсенал " Лоран Косчелни ще пропусне идното международно състезание по футбол в Русия. 32-годишният французин ще бъде отвън игра за шест месеца, откакто се подложи на интервенция на ахилеса.

Косчелни се контузи на 3 май в реванша от полуфиналите на Лига Европа против " Атлетико " (Мадрид). Защитникът се строполи самичък на земята още при започване на дуела, а след това прегледите демонстрираха, че има скъсване на ахилесово сухожилие.

Липсата на Косчелни е удар по упоритостите на Франция, която се е прицелила в международния връх. Шампионатът на планетата в Русия щеше да е последният огромен шампионат за футболиста, преди да приключи кариерата си в националния тим. Той е бранителят с най-вече мачове за " петлите " от сегашния състав.

" Натъжен съм за Лоран, тъй като международното беше доста значим миг в неговата кариера. Пожелавам му да бъде мощен по време на възобновяване, тъй като съм уверен, че има какво още да покаже ", съобщи селекционерът на Франция Дидие Дешан.

Косчелни дебютира за националния тим през 2011 година Бранителят е изиграл 51 мача за " петлите ", в които има едно попадение.

Косчелни имаше значима роля при достигането на Франция до финала на домашното европейско през 2016 година Той беше част от състава в още две огромни шампионати - Евро 2012 и международното в Бразилия през 2016 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (53)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР