Засега структурите на МВР издържат. Ще поискаме включването на армията

...
Засега структурите на МВР издържат. Ще поискаме включването на армията
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Засега структурите на МВР издържат, няма нужда от намеса армията

Засега структурите на Министерство на вътрешните работи устоят. Ще желаяме включването на армията при положение, че има доста инфектирани с ковид служители на реда и да нямаме задоволителен запас. Към момента няма потребност военните да се намесват. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов пред bTV.

Той акцентира, че миналият уикенд –  празниците Лазаровден и Цветница са били два радикално разнообразни дни.

„ В събота всички правеха на пук на нашите апели. Въпреки многото служители на реда и предизвестия, хората, може би подведени от приятното време, излязоха на улицата и не съблюдаваха ограниченията “, акцентира той.

По думите му в неделя обстановката е била друга и хората са останали вкъщи.

Ст. комисар Иванов посочи, че от момента на изключителното състояние има издадени 2700 акта за нарушавания на жители. Той разяснява, че глобите на Министерство на вътрешните работи би трябвало да са последната стъпка. По-важно е хората да си останат у дома.

„ Нека не стигаме до санкции, а да има самоконтрол и самодисциплина “, добави той.

Той съобщи, че достъпът до храмовете по време на идните Великденски празници ще остане както нормално, само че ще има надзор и ще се следи дали се съблюдават ограниченията – да се съблюдава отдалеченост и да няма скупчване.

„ Разчитаме на самосъзнанието на хората “, изясни той.

 „ Служителите на министерството няма да бъдат по-лежерни в своите отговорности и ще наблюдават основанието на пътуването, макар празниците, да е основателно. И в този момент връщаме хора “, безапелационен беше той.

Иванов изясни, че все още равнищата на битовата престъпност са надолу и по отношение на предходната година има сензитивно по-малко случаи. Въпреки това органите на реда са бдителни и не престават да правят своята работа.

По думите му рухването на изключителното състояние надали би повишило равнищата на битова престъпност.

Той разяснява, че в структурите на Министерство на вътрешните работи има 29 потвърдени случая на COVID-19. На чиновник на администрацията в Банско бърз тест е дал позитивен резултат, като се чака и резултатът от PCR теста.

Излекуван е един чиновник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР