Заради започващата реконструкция на бул. Хаджи Димитър“ в Пловдив южното

...
Заради започващата реконструкция на бул. Хаджи Димитър“ в Пловдив южното
Коментари Харесай

Затварят част от бул. „Хаджи Димитър“ за реконструкция

Заради започващата реорганизация на бул. „ Хаджи Димитър “ в Пловдив южното платно в сектора от ул. „ Царевец “ до кръстовището с ул. „ Лерин “ и ул. „ Багра “ се затваря за интервала от 1 септември до 30 ноември, осведомят от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “.

Очаква се пътните транспортни средства да бъдат спрени по обяд, откакто комисия с представители и на КАТ одобри краткотрайната организация на придвижване. Кръстовището остава отворено и по него ще се реализира пътната връзка до ул. „ София “. Указателни табели към затворения сектор ще демонстрират обходните направления.



Реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър “ в сектора от Коматевския транспортен възел до ул. „ Царевец “ се осъществя по плана на Община Пловдив за възстановяване и модернизиране на градската среда. Предвижда се паважната настилка да бъде заменена с асфалтова.

В плана са заложени също замяна на водопровод и канализация, създаване на велоалея, нови тротоари и LED осветяване, джобове за контейнерите за боклуци, слагане на антипаркинг колчета, на пътни знаци и хоризонтална маркировка. Крайният период за предаване на напълно приключения обект е 30 ноември 2023 година

Маршрутите на автобусни линии №12, 26, 29 и 222 от градския превоз се трансформират, като автобусите ще минават по бул. „ Пещерско шосе ”, бул.,,Копривщица “ и по ул.,,Коматевско шосе “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР