Заради пандемията много културни и спортни събития в различни държави

...
Заради пандемията много културни и спортни събития в различни държави
Коментари Харесай

Как да си върнем парите за отменени събития в страните от ЕС

Заради пандемията доста културни и спортни събития в разнообразни страни от Европейски Съюз са били, анулирани, отсрочени за след месеци или даже за идната година.

От Европейския потребителски център /ЕПЦ/ в България дават потребна информация по какъв начин можем да си върнем парите.

Законодателството в Европейски Съюз не е планувало специфични условия, които да са общоприложими при анулацията на спортни или културни събития. Това значи, че правата на потребителите при анулация или отсрочване на концерт, спортна демонстрация или друго мероприятие зависят от националното законодателство на другите страни, както и от изискванията на контракта с уредниците на събитието. В някои страни към този момент са били въведени специфични правила за отплата, които важат единствено за анулирани събития в границите на пандемията, изясняват от ЕПЦ България.

Според ново законодателство в Германия уредниците на събития могат да издават ваучер вместо да връщат пари за неизползваните билети. Важно е обаче пропуските за анулираните прояви да са били купени преди 8 март 2020 година Стойността на ваучера би трябвало да еквивалентна на цената на билета. Ако талонът не се употребява до 31 декември 2021 година, потребителят може да изиска да му бъде осребрен, прецизират от ЕПЦ България.

В Италия също има нов нормативен акт, който позволява на уредниците на събития да издадат ваучери, които са годни 18 месеца след отлагането на мероприятията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР