Заради паднали дървета остават затворени за всички видове моторни превозни

...
Заради паднали дървета остават затворени за всички видове моторни превозни
Коментари Харесай

Извънредно Положение В България! Властите Се Видяха В Чудо От Снега И Дъжда! Спешно Затварят

Заради паднали дървета остават затворени за всички типове моторни транспортни средства проходите Петрохан и Троян - Кърнаре. Листата не са паднали и тежкият сняг ги прекършва.

Пътноподдържащите компании са разполагаем и настилките са почистени, само че усложненията са от множеството пречупени и продължаващи да падат дървета, заяви на брифинг на Троянския проход ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов.

Той е на ревизия на компаниите по старопланинските проходи. " Петрохан " е затворен от село Гинци до село Бързия. Обходният маршрут е през Искърското дефиле. Поради паднали дървета е лимитирано прекосяването и по пътя Шипково - Рибарица.

Затворени за придвижване са и пътищата Шипково - Рибарица и Витиня - Горно Камарци. Шофьорите би трябвало да се движат с нараснало внимание по пътищата София - Своге в Искърското дефиле и по пътя Витиня - Елешница.

Работят всички други проходи, в това число Витиня, Шипка Хаинбоаз - всички старопланински проходи, като се изключи тези два, които са и най-високите. Автомобили не могат да минават и през проходите Върбишки и Златишки.

От АПИ поучават водачите да карат със съобразена скорост и предизвестяват водачите да потеглят на път оборудвали колите си със зимни гуми.

В неделя сутринта столичният кмет Йорданка Фандъкова написа във Facebook, че пътят Драгалевци - Алеко във Витоша се почиства от снега и се опесъчава.

" Четири екипа на дирекция " Аварина помощ и предварителна защита " разчистват паднали на пътното платно клони и дървета до Златни мостове и Алеко. До осъществяване на почистването краткотрайно е скъсен маршрута на автобусна линия 63, която се движи до спирка " Бялата чешма ", осведоми посредством обществените мрежи столичният кмет.

Малко по-късно от АПИ оповестиха, че е лимитирано придвижването по път III-1001 Витиня - Горно Камарци, заради паднали дървета на пътното платно.

Пожарникари от Трън, Перник и Брезник работиха по премахване на паднали след снеговалеж дървета и клони, затрудняващи достъпа до селата Мрамор, Ерол, Кожинци, Велиново, Горочевци и местността Секирица.
Към 4.30 часа тази заран секторите са разчистени и пътищата в община Трън към този момент са проходими.
Tags: БЕДСТВИЕКАТАКЛИЗЪМ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР