Заради очаквано застудяване общинската пътна мрежа в Търговищко се обработва

...
Заради очаквано застудяване общинската пътна мрежа в Търговищко се обработва
Коментари Харесай

В Търговищко се обработват пътищата против заледяване

Заради предстоящо захлаждане общинската пътна мрежа в Търговищко се обработва срещу замръзване. В региона няма затворени пътни сектори, мрежата е обработена и опесъчена, видимостта е добра, сподели за Българска телеграфна агенция дежурният в Областното пътно ръководство. 

От общинския пресцентър допълват, че всички пътища от общинската пътна мрежа в Търговищко са почистени и обработени срещу замръзване през нощта на 6 против 7 март. Дейностите се правят от компании, с които Общината има подписани контракти, както и от Общинското дружество БКС.

БКС прави наново опесъчаване на част от правите поради заплаха от замръзване. Обработва се секторът сред селата Братово, Божурка и Пайдушко.

В рамките на два часа тази заран два пъти е обработен пътят Търговище-Момино. 

С оглед на предстоящите ниски температури в дните до четвъртък съществува заплаха от замръзване. Водачите на коли да карат с нараснало внимание и съобразена с пътните условия скорост, приканват от управлението на Община Търговище.

В Общината няма постъпили сигнали, свързани със зимната конюнктура. При нужда жителите могат да алармират на тел.: 0601 6 35 85.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР