Жадни за доходи инвеститори на дребно се насочиха към борсово

...
Жадни за доходи инвеститори на дребно се насочиха към борсово
Коментари Харесай

Инвеститорите на дребно придобиват борсово търгувани фондове в САЩ с троен ливъридж

Жадни за приходи вложители на дребно се насочиха към борсово търгувани фондове в Съединени американски щати през април, привлечени от нестабилни пазари, подклаждани от несигурността по отношение на вероятностите за лихвените проценти.

Инвеститорите са вложили към 5,2 милиарда $ в 22-те най-хубави ETF с ливъридж, които могат да усилят евентуалните облаги и загуби през годината до края на април, съгласно VandaTrack, компания за данни, която следи комерсиалните потоци на дребно.

Входящите потоци означиха поврат от първото тримесечие, защото вложителите изтеглиха пари от пасивни фондове, до момента в който бенчмаркът S&P 500 неведнъж доближаваше рекордни върхове. Но новото напрежение в Близкия изток и несигурността по отношение на придвижването на лихвените проценти в Съединени американски щати подействаха като „ катализатор “ за вложителите да придобият ETF с ливъридж, „ с цел да спекулират с рухването на пазара или да хеджират дълги експозиции “, сподели Бен Славин, световен началник на ETF в BNY Mellon Asset Servicing.

Данните от Mo...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР