Общинският съвет в Търговище прие бюджета на областния град за

...
Общинският съвет в Търговище прие бюджета на областния град за
Коментари Харесай

Общинският съвет в Търговище прие бюджета на областния град за 2024 г.

Общинският съвет в Търговище одобри бюджета на регионалния град за 2024 година с 27 гласа " за " и трима " въздържал се " , оповестиха от общинския пресцентър. Той възлиза на 98,5 млн. лева

От тях над 17 млн. лева са заделени за финансови разноски за поправки и благоустрояване , прецизираха от администрацията. 

За настоящи поправки и благоустройствени мероприятия в обитаемоте места са избрани 70 000 лева от бюджета. Други 80 000 лева са заделени за финансово подкрепяне на активността на спортните клубове. Около 55 000 лева са заложени за покриване на разноските за консумативи на наемателите на общински спортни бази. 

С близо 71 000 лева ще бъде дофинансиран Регионалният исторически музей. Близо 35 000 лева от тях са избрани за продължение на археологическите разкопки на крепостта „ Мисионис “ . Останалите средства са за откупки на експонати, рекламно-издателски и ремонтни действия.

Около 50 000 лева са избрани за финансиране на Програма " Култура + ". На конкурсен принцип по нея ще се подкрепят финансово създатели и креативен сформира при реализацията на културни прояви и начинания в общината. Ще се поддържат и създатели на литературни творби.

Драматичният и кукленият театри ще получат по 30 000 лева за театрална активност. 

Близо 35 000 лева са заделени за подкрепяне на лица с репродуктивни проблеми , а 30 000 лева са за стипендии за деца с изявени способности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР