Първата транссексуална астроложка в България стана Петра! 26-годишното момиче, родено

...
Първата транссексуална астроложка в България стана Петра! 26-годишното момиче, родено
Коментари Харесай

Петра стана първата транссексуална астроложка в България

Първата транссексуална астроложка в България стана Петра! 26-годишното момиче, родено като момче, приключи тригодишен курс единствено за осем месеца. Последните седмици Христова заляга над учебниците и съумява да приготви дипломната си работа за негативно време.

" Не мога да допускам. Много съм щастлива! В едната лекция пишеше, че хора, които в предходни животи са се занимавали с астрология, им върви леко. Само си напомнят материала. Аз си четях лекциите като детска брошура ", споделя пред  " България Днес "  транссексуалната.

Горнооряховчанката с интерес счита рождени дати и изготвя натални карти, предвижда бъдещето и изследва разположението и придвижването на небесните тела.

" След като приключих курса, се надявам последната специалност да стане първа ", крои проекти за бъдещето Петра.

Христова има бакалавърска степен по приложна филология с британски и корейски език, магистратура по британска лингвистика, беше призната в Медицинския университет във Велико Търново и за малко да стане акушерка. Освен това има и изкаран документ за турски език, който към този момент приказва свободно.

" От дете залягам над учебниците. Обичам да се развъртвам и да изучавам нови неща ", добавя горнооряховчанката, която има зад тила си и две издадени авторски книги.

Както сме ви разказвали в предходни броеве, Петра се трансформира в първата транссексуална българка, съумяла да осъди България в Страсбург за отхвърли от промяна на пола й по документи. Петра е и първата извървяла целия биологичен цикъл на трансформацията от мъж към жена, откакто гръцки лекари отстраняват мъжките й полови органи и й слагат гърди. От 2018 година Петра води борба за промяна на пола си, само че в персоналната й карта още е вписана като Петър Христов. Миналия месец транссексуалната влезе за поредна борба в правосъдната зала и в този момент трепетно чака решението на великотърновския съд.

" Чакам да мине делото. Все още се бавят. Нищо от на никое място не се чува. На тръни съм. Писна ми ", ядосва се трансджендърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР