Заради многото нови отговорности, възложени с промени в законодателството на

...
Заради многото нови отговорности, възложени с промени в законодателството на
Коментари Харесай

Трудовата инспекция получи нови задължения, но не и промяна в щата

Заради многото нови отговорности, предоставени с промени в законодателството на Главната ревизия по труда, държавното управление утвърди промени в устройствения й устав без да усилва щата.

Измененията произтичат от предоставения профилиран надзор по спазването на Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност. Друго ново обвързване на инспекцията е да подава искови молби за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност на търговец, който е забавил с повече от два месеца заплатите на минимум една трета от служащите си. Текстът влиза в действие на 31 март.

Съгласно измененията, на звената от профилираната администрация на институцията се разпорежда реализирането на методическо управление и надзор по спазването на Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност.

Дирекция " Правно обезпечаване на инспекционната активност " ще реализира процесуално посланичество в производствата по неплатежоспособност на търговци. Създава се опция всички териториални дирекции да реализират профилиран надзор по Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност, заяви държавната пресслужба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР