Започва акция за безопасността на движение по пътищата, засилва се

...
Започва акция за безопасността на движение по пътищата, засилва се
Коментари Харесай

Започва безсрочна полицейска акция за безопасност на движението по пътищата

Започва акция за сигурността на придвижване по пътищата, ускорява се полицейският надзор, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Оттам допълват, че интервенцията е разпоредена от служебния министър на вътрешните работи и е част от ограниченията за ограничение на предпоставките за пораждане на пътни катастрофи.

В контрола ще се включат всички чиновници с полицейски пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата.

Ще бъдат ситуирани спомагателни полицейски екипи в регионите на конфликтни сектори с централизация на пътнотранспортни катастрофи, пътни възли, кръстовища и съществени пътни артерии в страната.

Служителите на Министерство на вътрешните работи ще употребяват цялостния набор от механически средства за надзор на скоростта и реализиране на инспекции за шофиране след приложимост на алкохол и опиати.

По време на инспекциите ще се следи за потреблението на защитните колани, техническата редовност на колите, съществуването на наложителна застраховка " Гражданска отговорност " и други

Акцията е безсрочна и е продължение на подхванатата от Министерство на вътрешните работи политика за нулева приемливост към водачите, жестоко нарушаващи разпоредбите за пътна сигурност, означават от вътрешното ведомство.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР