Започва 20-ото юбилейно издание на Международния фестивал на планинарското и

...
Започва 20-ото юбилейно издание на Международния фестивал на планинарското и
Коментари Харесай

Банско посреща Международния фестивал на планинарското и екстремно кино в Банско

Започва 20-ото юбилейно издание на Международния фестивал на планинарското и рисково кино в Банско. От 22 до 26 септември, ще бъдат показани най-хубавите заглавия от 40 страни на тематика алпинизъм, катерене, колоездене, пътешествия, завършения. Прожекциите ще бъдат в няколко зали и под звездите. Програмата на фестивала включва и мотивационни презентации, представяния на книги, надпревари и уоркшопи от задгранични и български посетители.

В програмата са включени премиерни заглавия за България, които са едни от най-награждаваните филми през последните две години, съобщи Натали Петрова:

„ Едно от най-значимите имена измежду задграничните ни посетители е Симон Меснер, от Италия, който е режисьор на планинарски филми и буен планинар и катерач. На 16 години намира пътя си по класическите направления в Доломитите. Днес, той съумява да изкачи голям брой скални и ледени турове, прокарва нови направления в Оман, Йордания, Пакистан, Алпите и в родните си Доломити. Също по този начин Маурицио Занола-Маноло, който е легенда измежду италианските катерачи. Програмата ще приключим с Кшищов Качмарек – приключенец, слаклайн и хайлайн рисков състезател. Гости ще бъдат и приключенците на България: Николай Петков – планинар и катерач, Ивайло Нинов, Георги Георгиев-Черния, Хелиана Дундарова – спелеолог, Тончо Тончев – планинар, Стефан и Максим Иванови – мореплаватели. Имаме доста забавен акцент и към младежката стратегия за 16-а поредна година, мотото ѝ е, че няма неприятни деца, има неприятни възрастни. “

Повече за акцентите в програмата чуйте от организаторката Натали Петрова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР