Започна вторият ден от преговорите на най-голямата парламентарно представена партия

...
Започна вторият ден от преговорите на най-голямата парламентарно представена партия
Коментари Харесай

В шеги, закачки и намерения за изчегъртване, започна срещата между ИТН и Манолова

Започна вторият ден от договарянията на най-голямата парламентарно показана партия " ИТН " с останалите сили в Народното събрание, само че без ГЕРБ. След като през вчерашния ден от партията на, в съботната заран в празната постройка на Народното събрание стартира консултацията им с " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Още при започване на срещата бе обещано да се разбере, че и двете обединения мислят сходно, а срещата сред тях е нужната условност .

" Малко е шашаво да вършим такава среща с хора, с които сме били дружно по площадите. Ясно е, че желаеме едно и също, само че такива са публичните упования ", стартира изказването си съпредседателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, изрично заявявайки, че не чака да се появят разлики по време на диалозите, а по-скоро ставало дума за стиковане на позиции.

Стана ясно, че от придвижването на Манолова, Дончева и Хаджигенов са сложили условия, диалозите да бъдат извършени точно в Народното събрание с наличието на медиите.
 Манолова: Подкрепяме Има Такъв Народ, само че не в случай че прозира дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи
Манолова: Подкрепяме Има Такъв Народ, само че не в случай че прозира дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи

Това би била токсична прегръдка

В късата открита за медиите част при започване на срещата Манолова за следващ път изложи главните цели на групировката си - повишение на приходите, започвайки от преизчисляване на пенсиите, подкрепяне на дребния и междинен бизнес, промени в правосъдната власт посредством ограничение на властта на основния прокурор и смяна на състава на Висш съдебен съвет, както и продължаването на проверката на ръководството на ГЕРБ.

Бившият омбудсман преповтори също по този начин и експлицитното си изискване, сложено в петъчния ден при срещата с президента Румен Радев - зад бъдещото ръководство да не " прозира дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

" Малко ми е необичайно да кажеш това в случай, че нито един от нас тук не предпочитание нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи да вземат участие по какъвто и да е метод в кабинета. Нито късите им ръце, нито дългите им ръце. От там се потегля, по-късно се водят разговори за всичко останало ", иронично прекъсна изказването на Манолова Тошко Йорданов.
 Манолова слуша диалозите с Има Такъв Народ, само че не взе участие в договаряния за поддръжка с ГЕРБ и Движение за права и свободи
Манолова слуша диалозите с Има Такъв Народ, само че не взе участие в договаряния за поддръжка с ГЕРБ и Движение за права и свободи

Тя не знае кои са поканените партии за сформиране на държавно управление

В отговор на отметката на Йорданов Манолова изрази вяра, че нежеланието за присъединяване на някогашните ръководещи и на Движение за права и свободи в ръководството да е истинна. Повтаряйки обаче - в случай че това не станело факт, те и сподвижниците им били подготвени още веднъж да излязат на улиците и площадите.

В ранния следобяд е планувана среща сред " ИТН " и третата политическа мощ -Българската социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР