Започна плащането на изравнителните сметки за парното и топлата вода

...
Започна плащането на изравнителните сметки за парното и топлата вода
Коментари Харесай

Започна плащането на изравнителните сметки за парното и топлата вода в София

Започна заплащането на изравнителните сметки за парното и топлата вода в София. Срокът за заплащане на фактурите без лихви е 15 септември. С парите " Топлофикация София " ще погаси част от отговорностите си към " Булгаргаз ".


За парно и топла вода имат да доплащат половината клиенти на " Топлофикация София " след годишното преизчисляване.
Слава Качакова: Всеки месец плащах по 160, 170 лева за сградна апаратура. Много ми е скъпо. Преди две години ми върнаха 200 лева, а в този момент даже имам да давам два лв..
Божидар Кирков е измежду клиентите, които имат да получават пари от " Топлофикация ". Сумата ще му бъде приспадната от идващите сметки.

Божидар Кирков: Четох във вестника, че " Топлофикация " връща пари и имам да взимам. Към 700 лева съм надплатил за сезона и пристигам да видя дали е правилно.
Ново преизчисляване на изравнителните сметки ще има в постройките, в които има клиенти, които не са обезпечили достъп за доклад на уредите.

Елизабет Павлова - представител " Топлофикация София ": Те получават сметка все едно са потребявали на цялостна мощ.
Гражданите, които не са обезпечили достъп на топлинния си счетоводител, имат право до 1 октомври да го извикат, да апелират получената сметка. Тогава се постанова преправяне на всички сметки в постройката.

Дружеството чака до края на месеца да събере близо 10 млн. лв. от изравнителни сметки, с които ще погаси част от отговорностите си за газ.

Елизабет Павлова - представител " Топлофикация София ": Всичко, което ние получаваме като средства сега се насочва точно за погашение на това обвързване. Съгласно посочения от " Булгаргаз " интервал, ние ще правим всички заплащания.
Има ли заплаха да останем без парно?

- Не.
От " Топлофикация " твърдят, че погасяването на отговорностите няма да се отрази на плануваните поправки на мрежата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР