Туристическият сезон тази година в Созопол започна месец по-рано от

...
Туристическият сезон тази година в Созопол започна месец по-рано от
Коментари Харесай

Сезонът в Созопол стартира предсрочно, почивката поскъпва това лято

Туристическият сезон тази година в Созопол стартира месец по-рано от предстоящото. Това споделиха хотелиери и ресторантьори, които са отворили обектите още в края на месец май.

Цените за настаняване в община Созопол са малко по-високи спрямо предходната година. Увеличението е сред 10 и 15 на 100. Собственици на хотели обясниха, че това се дължи на нарасналите разноски за поддържка на обектите и нарастването на заплатите на служащите.  

Очакванията им са за непрекъсната претовареност на туристически обекти най-малко до края на месец септември. Засега не се сбъдват прогнозите за по-малко задгранични туристи в крайморския град поради Европейското състезание по футбол, което се организира в Германия. 

От най-малко две седмици в Созопол идват групи главно от Полша, Словакия, Германия и Англия. Собственици на заведения за хранене показаха, че в крайморския град постоянно се чува и френска тирада. Дали упованията за мощен сезон ще се оправдаят, ще стане ясно след средата на месец юли, когато градът ще стартира да посреща и българските туристи, споделиха хотелиери. 

Община Созопол откри публично туристическия сезон през миналия уикенд. Според кмета на общината Тихомир Янакиев растежът в бранша ще бъде най-малко 10 на 100 през тази година.

" И сега при нас има доста чужденци, само че ние разчитаме най-много на българските туристи, които се надяваме да не идват единствено за уикенда ", сподели Янакиев. Той акцентира, че тази година Созопол ще разчита на доста богата културна стратегия, с която да притегли повече летовници.

За първи път месец септември ще бъде разгласен за месец на културата. Събитията стартират още в края на август с обичайните празници на изкуствата " Аполония ", които ще се проведат в интервала 28 август – 7 септември.   
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР