Заплатите нарастват във всички области на страната въпреки пандемията. Средната

...
Заплатите нарастват във всички области на страната въпреки пандемията. Средната
Коментари Харесай

Областен град изпревари София по ръст на заплатите

Заплатите нарастват във всички области на страната макар пандемията. Средната заплата в София се усили с 214 лева (+11,6%) за година и за юни е 2052 лева, демонстрират данни на Национален статистически институт. Увеличението на възнагражденията в страната в границите на година е приблизително със 150 лева Но има огромни разлики в покачването на заплатите в другите области.

В две области на страната растежът на заплатите за година е с повече от 200 лева На първо място по нарастване на възнагражденията е Перник. Заплатите в региона за година са нарастнали с 216 лева до приблизително равнище от 1176 лева Това съставлява впечатляващо нарастване от 22,5% и евентуално се дължи на близостта на региона до столицата.

за година. Това е обяснимо, защото столицата е с най-малка безработица. Освен това огромна част от администрацията е в София, а заплатите на служителите бяха нараснали доста. В столицата са позиционирани и множеството IT компании. Те се развиват доста добре и подвигат възнагражденията на чиновниците си.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Заплатите в София не престават да нарастват. Средната заплата...

Следват няколко области, в които покачването на заплатите е с към 150 лева за година. Това са Пловдив (+150 лева, +12,7%), Пазарджик (+152 лева, +14,4%), Кърджали (+150 лева, +14,7%), Силистра (+151 лева, +15,9%), Габрово (+145 лева, +12,3%) и Плевен (+159 лева, +15,9%). Най-малък е растежът на заплатите в Кюстендил - единствено с 22 лева, или с 2,2%.

В началото на пандемията, през март и април предходната година, заплатите бяха понижени в редица браншове на стопанската система. След това обаче. За растежа на междинните хонорари способства и покачването на минималната заплата на 650 лева, както и повдигането на заплатите в администрацията - първо през август 2020 година с 30% за хората, които в изискванията на пандемия работят с жители, а по-късно и обичайното покачване с 10% при започване на годината.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:







Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР