Заплатата на кмета на Пловдив Здравко Димитров официално се увеличи

...
Заплатата на кмета на Пловдив Здравко Димитров официално се увеличи
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив се изниза, докато му вдигаха заплатата с над 100%

Заплатата на кмета на Пловдив Здравко Димитров публично се усили с над 100%, съобщи Plovdiv24. Това стана на днешното съвещание на Общинския съвет в града под тепетата. 36 от гласувалите поддържаха предлагането, един бе срещу, а 10 се въздържаха. Интересното бе, че градоначалникът при започване на сесията бе в пленарната зала, само че при гласуването навръх тази точка се " изниза " отвън залата.

Досега градоначалникът се разписваше против 1499 лева По предложение на непрекъснатата комисия по бюджет и финанси обаче възнаграждението на Димитров към този момент става над 3350 лв.. Нови заплати ще имат и районните кметове. Петима получаваха по 1400 лева, а шестият - на " Западен " - 1262 лева поради това, че регионът е по-малък от другите.

Техните хонорари ще се усилят с 800 лева и ще станат над 2210 лева Увеличението няма да рефлектира на възнагражденията на чиновниците в общинските структури, макар че практиката обратно в годините е била точно такава - когато се увеличи заплатата на кмета, това съразмерно се отразява и на възнагражденията на ръководителя на Общински съвет и общинските съветници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР