„Западът непрекъснато критикува Русия и подкопава отношенията с нея през

...
„Западът непрекъснато критикува Русия и подкопава отношенията с нея през
Коментари Харесай

Лондон се превърна в „оазис за престъпници“

„ Западът непрестанно подлага на критика Русия и подкопава връзките с нея през последните години, макар обстоятелството, че самият Лондон се трансформира в оазис за нарушители през последните 20 години “, сподели прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков в ефира на телевизионния канал " Россия-1 ".

В отговор на журналистически въпрос по кое време връзките сред Русия и Европа започнаха да се „ подкопават “, представителят на Кремъл напомни рецензиите към Русия, които прозвучаха поради обстановката в Чечения или тази с някогашния офицер от ФСБ Александър Литвиненко.

" Много добре си припомням: конференция, с мъчителни въпроси от публицисти: това значи, че Литвиненко е бил токсичен. Какво да вършим с това? Целият отпадък се събира в Лондон, който е откраднал пари някъде и този отпадък се събира там през последните 20 години ", означи Песков.

Позовавайки се на обстановката в Чечня, представителят на Кремъл напомни, че тогава западните страни " не желаеха да виждат нищо, не желаеха да виждат тероризма ". „ Те не желаеха да слушат съветския президент Владимир Путин, когато той сподели: „ Днес си затваряте очите за всичко, през днешния ден ни критикувате, само че не разбирате ли, че на следващия ден тези терористи ще дойдат у вас? „ Това споделяше Путин, в този момент го помня, макар че беше преди 20 години “, споделя Песков.

Относно случая Литвиненко, който получи леговище във Англия, умря в английската столица на 23 ноември 2006 година Според експертизата това е станало поради отравяне с радиоактивен полоний, само че всички условия към гибелта му към момента не са открити и са противоречиви. Доклад, оповестен в Лондон през януари 2016 година след по този начин нареченото публично следствие на гибелта на Литвиненко, допуска съветско присъединяване в гибелта му и разпознава руснаците Андрей Луговой и Дмитрий Ковтун като причинители на убийството. Москва счита, че дейностите на Лондон за следствие на " случая Литвиненко " са политически стимулирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР