Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на третото

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на третото
Коментари Харесай

Георги Глушков присъства на спортен фестивала по утринна гимнастика в Ямбол

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков участва на третото издание на националния училищен фестивал по утринна гимнастика „ Ямбол‘24 “ за възпитаници от I до XII клас, който се организира в линейния парк „ Тунджа “ в Ямбол. Той сподели:

„ Поздравявам уредниците от община Ямбол за напъните им да предизвикват подрастващите и младежите да спортуват и да се научат на почитание и полезности. Изключително скъпа е работата с учениците, тъй като точно там се ражда любовта към спорта. Вярвам, че с такива начинания дружно ще успеем да подтикваме повече хора към физическа интензивност, което ще ни помогне да развиваме крепко и интензивно общество. Пожелавам на всички участници здраве и доста положителни страсти. “

Освен министър Глушков формален посетител на спортната демонстрация беше и президентът Румен Радев. И тази година значима част от журито беше Нешка Робева . Домакините от община Ямбол, кметът Валентин Ревански и заместник-кметът Енчо Керязов се бяха постарали с чудесно готови спортни уреди в неповторимия за страната ни парк – в коритото на река Тунджа.

В конкуренцията по утринна гимнастика присъединяване взеха повече от 700 деца и младежи от 50 учебни тима. В предизвикването „ Спортувай с президента “ всички поданици и посетители на град Ямбол премериха сили в следните дисциплини: лицеви опори, коремни преси, тичане на 400 м и „ совалка “, скок дължина от място, набиране на лост и мятане на здравна топка.

Изкуство под звездите: Отворени порти в Европейската нощ на музеите в България

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР