Западът може да подготвя провокация в Донбас, Източна Украйна, за

...
Западът може да подготвя провокация в Донбас, Източна Украйна, за
Коментари Харесай

Русия е нащрек за провокации от Запада в Донбас

Западът може да приготвя провокация в Донбас, Източна Украйна, с цел да упрекна по-късно Русия в хипотетично нахлуване. За това предизвести първият заместител непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянский, представен от " Спутник ".

Не бих изключил сходен сюжет, подсказва го неоснователната нервност, която се отприщи от наличието на съветски войски на личната им територия, уточни той.

Дипломатът съобщи, че упорството на някои страни да популяризират непроверена или искрено погрешна информация " усилва риска от военна провокация ". Той обаче изрази вяра, че западните политици " ще проявят задоволително здравомислие ", с цел да се откажат от тези си опити и в последна сметка здравият разсъдък ще спечелва.

Струпване на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Според Русия НАТО търси предлог да разположи повече военни сили и техника наоколо до съветската граница. Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Западът е отприщил тази нервност, с цел да прикрие саботажа от страна на Украйна на Минските съглашения, които поставят основите за политическо разрешаване на въоръжения спор в Донбас.

От своя страна преди седмица Вашингтон разгласи, че Русия има намерение да употребява изфабрикувани видеозаписи като предлог да нападне Украйна. Единият вид е да се показа подправена офанзива от страна на украинската войска или разузнаване против съветска територия или против рускоговорящото население на Украйна.

От Съединени американски щати настояват, че има и сюжет, който включва снимането на фрагменти с цивилни жертви и опустошения.

Русия обаче изрично отхвърли тези изказвания, наблягайки, че не е сюрпризирана от " изобретателния сюжет " на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР