Замразените храни са значително по-евтини на ОстроваВъв Великобритания започва безплатно

...
Замразените храни са значително по-евтини на ОстроваВъв Великобритания започва безплатно
Коментари Харесай

Започва безплатно раздаване на фризери във Великобритания

Замразените храни са доста по-евтини на Острова

Във Англия стартира гратис разпределяне на фризери на небогати фамилии, с цел да им се помогне да понижат сметките си за храна. Новината идва на фона на нови данни за инфлацията в страната, които демонстрират, че като цяло тя понижава през последния месец, само че не и при питателните артикули, предава. Те са поскъпнали с близо 17% и прогнозите са, че цените им ще не престават да порастват до края на годината.

Проучване на университета в Манчестър е посочило, че семействата могат да понижат сметките си за извършване на покупки с близо една четвърт, в случай че минат от пресни на замразени храни. Причината е, че те са доста по-евтини, само че тъкмо най-бедните фамилии не имат фризери, в които да ги съхраняват. Затова локална организация се обръща за помощ към компания за бяла техника и към верига за замразени храни, с цел да обединят напъните си и да оказват помощ на най-нуждащите се.

Манчестър е родният град на футболната звезда Маркъс Рашфорд, дал подтик на мощна акция за обезпечаването на безвъзмездна храна за небогати деца. Като дребен той също е разчитал на такава.

„ От много време работим с благотворителната организация „ Маркъс Рашфорд ” и доста други хранителни вериги, с цел да се опитаме да пропагандираме здравословни хранителни стратегии. Предоставяме информация по какъв начин да се получат общо 150 милиона пакета на година с артикули като мляко, замразени и пресни плодове и зеленчуци. Но всякога, когато се опитаме да раздадем гратис големи количества храна, виждаме, че хората усвояват едвам 15% от нея. Семействата ни споделят, че или нямат фризер, или просто не знаят какво да вършат със замразените зеленчуци ”, споделя Стюарт Лендръм, шеф по продажбите в най-голямата верига за замразени артикули.

Заради повишаването на пресните храни, продажбите на замразени отбелязва растеж през предходната година, само че в този момент нещата се трансформират. Хората обмислят да изключат фризерите си, защото лимитираните от държавното управление цени на електрическата енергия ще бъдат освободени в края на март.

„ Това, което чуваме сега от клиентите, е че има хора, които заобикалят да се запасяват със замразени храни, тъй като се притесняват, че няма да имат задоволително пари, с които да си платят тока. И внезапно, като бизнес, си изправен пред риска да изгубиш всички тези големи пари, които си вложил в замразени храни, а въпреки това, са обособените хора, които също желаят да избегнат да поемат финансов риск ”, споделя още Лендръм.

Така се стига до концепцията бизнесът да обезпечи фризери и замразени храни, а небогати хора в Манчестър да вземат участие в опит за понижаване на сметките си. Ако се окаже сполучлив, може да се трансформира в обществена стратегия в цялата страна, защото диетолози ще наблюдават и дали те са съумели да се хранят, с изключение на по-евтино, и по-здравословно, което е сериозен проблем за хората с стеснен бюджет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР