Заместник-ръководителят на Либерално-демократическата партия Нилов предложи да се преименува пряката

...
Заместник-ръководителят на Либерално-демократическата партия Нилов предложи да се преименува пряката
Коментари Харесай

В Москва ще кръстят улица в чест на Владимир Жириновски

Заместник-ръководителят на Либерално-демократическата партия Нилов предложи да се преименува директната „ Луков “ в Москва на улица Жириновски, написа Лента.ру

В чест на умрелия народен представител от Държавната дума Владимир Жириновски, назабавно желаеха да кръстят една от улиците в Москва. Заместник-председателят на Либерално-демократическата партия Ярослав Нилов предложи преименуването на „ Луковото платно “ в столицата, оповестява Интерфакс.

„ Проведе се съвещание на Висшия съвет на партията. Взето е решение, ще настояваме кръстовището Луков, където се намира централата на Либерално-демократическата партия, да бъде преименувано на ул Жириновски “, съобщи Нилов. Заместник-председателят на фракцията предложи там да се реалокира музеят на историята на Либерално-демократическата партия, който ще бъде отворен за гости.

Според Нилов партията ще упорства и едно от висшите образователни заведения, с които е обвързван някогашният водач на ЛДПР, да носи името на Жириновски и там да бъде учредена годишна стипендия на Жириновски. Става дума за Института на международните цивилизации, който е учреден от починалия политик, написа Лента.ру.

Изпълняващият управителните фунции на фракцията Леонид Слуцки означи, че окончателното решение за съответни елементи ще бъде взето от държавното управление на Москва. „ Може би няма да има директна или кръстовище, а улица Жириновски “, добави той.

Междувременно желание за кръщаване на улици в чест на Владимир Жириновски беше оповестено в Санкт Петербург, Липецк и Симферопол. Смъртта на политика бе оповестена на 6 април от ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин. Политикът умря на 76-годишна възраст след тежко боледуване. Сбогуването ще се състои на 8 април в Колонната зала в Москва, погребението ще се състои на гробището Троекуровски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР