Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, заместник-председателят на ПГ на

...
Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, заместник-председателят на ПГ на
Коментари Харесай

БСП към ОССЕ: Служебният кабинет е политически и неспособен да произведе честни избори

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски и националният представител Мая Димитрова се срещнаха с задачата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в България по отношение на идните парламентарни и европейски избори на 9 юни.
Вигенин, който е и специфичен представител на организацията за Източна Европа, срещна интернационалните наблюдаващи с политическата конюнктура в страната, като акцент беше подложен върху измененията в Конституцията и произлизащата от тях нова процедура по назначение на служебния кабинет.
Социалистите показаха позицията на Българска социалистическа партия, че служебният кабинет е значително политически и не е кадърен да създаде почтени избори. Според тях събитията към назначение за длъжностен министър-председател някогашен ръководител на Народното събрание от ГЕРБ, бързото премахване на основния за организирането на вота в чужбина министър на външните работи и предлагането поста да заеме заместник-председател на ГЕРБ, в допълнение ускоряват опасенията, че държавното управление няма да бъде неутрален уредник на изборите. 
В диалога особено внимание бе обърнато на феномена пазаруване на гласове и процесите, свързани с него. По мнението на представителите на Българска социалистическа партия сегашният министър на вътрешните работи не демонстрира предпочитание за секване на порочната процедура. 
По време на срещата социалистите срещнаха пратениците на ОССЕ с главните акценти от предизборната си платформа и подчертаха разбирането си за взаимосвързаност сред националните и европейските тематики, в основата на които съгласно тях стои отбраната на българския народен интерес.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР