Ген. Константин Попов: Надявам се в небето над София да

...
Ген. Константин Попов: Надявам се в небето над София да
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Надявам се в небето над София да видим и F16, и МиГ-29

Ген. Константин Попов: Надявам се в небето над София да забележим и F16, и МиГ-29.

Длъжници сме на хората в униформи за тежката отговорност, която носят.

Това сподели някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов за БТВ.

„ Надявам се да забележим в небето над София и F16, и МиГ-29. Надявам се 2025 година да бъде прелестна и преломна година, тъй като ще имаме транспортен съд на вода, оборудван и съвременен, ще получим и първите бронирани машини за сухопътни войски “, добави той.

Попов поздрави Народното събрание за решението да бъдат увеличени възнагражденията на военнослужещите. „ Последните 10 години имаше по 6% нарастване. Но трудовият пазар изисква това да бъде поправено. То беше направено по добър метод. Надявам се, че народните представители при гласуването на бюджета за идната година няма да поправят това решение и министърът на финансите ще предложи подобен бюджет, в който заплатите и това нарастване да не бъдат за сметка на бъдещата рационализация на военните сили “, сподели още генералът.

Той добави, че защитата на една страна не е работа единствено на Министерството на защитата и въпреки да имаме „ нашите си проблеми в българската войска “, от ден на ден хора схващат, че тя би трябвало да е приоритет.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР