Заместник-председателката на Комисията за финансов надзор Мария Филипова подала оставка

...
Заместник-председателката на Комисията за финансов надзор Мария Филипова подала оставка
Коментари Харесай

Зам.-председателката на КФН, заради която Васил Божков получи обвинение в опит за изнасилване, подаде оставка

Заместник-председателката на Комисията за финансов контрол Мария Филипова подала оставка през вчерашния ден. Това заяви и.д ръководител на Народното събрание Росица Кирова.

В уведомителното си писмо до Народното събрание тя е показала, че желае да бъде освободена заради персонални аргументи. Оставката ѝ влезе като последна точка от дневния ред на депутатите и мина със 109 гласа " за " от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, двама от Българска социалистическа партия, седем от Има Такъв Народ и още толкоз от ПП-ДБ. 36 от ПП-ДБ пък гласоподаваха " срещу ".

Филипова бе началник на Държавната комисия по хазарт от февруари 2018 година, откакто тогавашният финансов министър Владислав Горанов уволни предшественика ѝ Огнемир Митев, отбелязва " 24 часа ". Името ѝ нашумя около следствията на предприемача Васил Божков, когато стана ясно, че той дълги години работил добре с Митев и му плащал по 10 хиляди лв. месечно за покровителстване на хазартния му бизнес. След уволнението на Митев, Божков опитал да продължи работа с наследничката му Мария Филипова, само че тя не му вдигала телефона.

Тогава Божков я посетил в кабинета ѝ. От доказателствата по делото против Божков, изчетени в правосъдната зала от арбитър Христинка Колева, излиза наяве, че Божков почнал да я опипва и целува и опитал да я изнасили. Филипова е мълчала по случая две години, а за него стана ясно от доказателствата против Божков за задържане под стража. Филипова е била разпитана като очевидец по делото.


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР