Заместник-началникът на бюджетната дирекция в Министерството на отбраната (МО) полк.

...
Заместник-началникът на бюджетната дирекция в Министерството на отбраната (МО) полк.
Коментари Харесай

Полковник Петър Петров остава в ареста по шпионския скандал |

Заместник-началникът на бюджетната дирекция в Министерството на защитата (МО) полк. Петър Петров остава в ареста за непрекъснато. Това реши военния съд, след съвещание, траяло няколко часа. Полковник Петров е един от арестуваните пет сегашни и някогашни военни от групата, упрекната в шпионаж. Исканията за задържането на петимата бяха импортирани сутринта към 6.30 в съда, а първото решение бе взето към 17.30.

Защитата на Петров - адв.Петър Петков - изясни, че задържането му било незаконосъобразно и голословно. Причината - прокуратурата не показала кои са сведенията, които групата събирала, с цел да съобщи на Русия. Едва откакто станело ясно какви са документите, тогава можело да се прави извод дали те са класифицирана информация.

Според юристът полковник Петров има безупречна работа в МО. Преди година полк. Петър Петров бил награден от министър Красимир Каракачанов с медал " За военна героизъм " 3-а степен на гала във Военния клуб, съгласно “24 часа ”.

Прокуратурата изясни, че съдът се е съгласил с доводите им, че има заплаха в случай че е на независимост, задържаният да се укрие.

Военният прокурор полк.Стоян Лазаров изясни, че имало събрани задоволително доказателства. Групата работила подмолно, а участниците в нея били подготвени да се укриват.

Два правосъдни състава вземат решение дали да оставят в ареста арестуваните за шпионство

Един от групата направи признания и бе пуснат под парична гаранция.

Решение се чака по-късно довечера за още четирима души.

През 2018 година Военният ефирен канал оповестява за тенис шампионат " Дипломати и другари ". МО е показано от заместител началника на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов и от полковник Петър Петров. Петров се класира на второ място, а вицеадмирал Ефтимов на четвърто.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР