Петров е завел иска срещу прокуратурата приживе по Закона за

...
Петров е завел иска срещу прокуратурата приживе по Закона за
Коментари Харесай

Алексей Петров посмъртно осъди прокуратурата за обезщетение от 74 000 лева

Петров е завел желае против прокуратурата приживе по Закона за отговорността на страната, като твърди, че делото по което е оневинен му е носело както имуществени, по този начин и неимуществени вреди, съобщи Българска национална телевизия.

Софийският градски съд признава част от желае, който е бил на стойност 200 хиляди лв., като приема, че на наследниците на Петров следва да бъдат изплатени 50 хиляди лв. обезщетение за неимуществени вреди и 24 хиляди лв. за адвокатски възнаграждения по наказателното произвеждане.

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Отделно прокуратурата е наказана да заплати и над 3300 лева разходи по гражданското дело.

Ако бъде дефинитивно наказана, прокуратурата ще дължи компенсацията с лихвите. От 17 април 2018 година, след като е в действие оправдателната присъда, поради която Петров съди държавното обвиняване за вреди, до през днешния ден насъбраните лихви са 48 450 лева, отбелязва " Сега ".

Вдовицата и дъщерята на Петров встъпиха и по друго дело против прокуратурата, което той заведе малко преди убийството си. То е за близо 2 млн. лева С този иск Петров настояваше да получи 1 684 628 лева за неимуществени вреди, 226 500 лева за имуществени, породени му от акция " Октопод ", както и 2419 лева за адвокатски възнаграждения. Според него вредите са му породени от нeзaĸoнния мy apecт нa 10 фeвpyapи 2010 година, зaдъpжaнeтo мy, пoвдигнaтитe мy нeзaĸoнни oбвинeния и проточилия се развой. Петров беше дефинитивно оневинен през 2021 година

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР