Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана призова днес стратегическото партньорство

...
Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана призова днес стратегическото партньорство
Коментари Харесай

Съюз! Румъния иска стратегическото партньорство със САЩ да бъде развито до достигане на истинския му потенциал

Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана прикани през днешния ден стратегическото партньорство сред Румъния и Съединени американски щати да се трансформира от партньорство за сигурност в партньорство за разцвет, съобщи Аджерпрес.

" Да се опитаме да си представим по какъв начин ще наподобява това стратегическо партньорство в идващите 25 години, по какъв начин можем да създадем по този начин, че това стратегическо партньорство, доминирано от аспекта на сигурността, да бъде трансформирано в партньорство за разцвет. Убеден съм, че дружно с американските сътрудници ще намерим решения да създадем това стратегическо партньорство още по-трайно, по-пълно и по-задълбочено ", съобщи Джоана в обръщение към участниците в конференция във връзка 25-тата годишнина на стратегическото партньорство сред Румъния и Съединени американски щати.

По думите му стратегическото партньорство със Съединени американски щати " би трябвало непрекъснато да се възобновява, непрекъснато да се намират и внасят свежи хрумвания ".

" Ето за какво моята покана към тези, които през днешния ден и на следващия ден имат задължението да развиват това стратегическо партньорство, е да дойдат с възторг, с хрумвания, с прагматизъм и да развием това стратегическо партньорство до същинския му капацитет, едни връзки на процедура на съюз сред Америка и Румъния ", съобщи Мирча Джоана.

Официалният представител на НАТО оцени, че подписването на стратегическото партньорство сред Румъния и Съединени американски щати преди 25 години е било " необикновен миг на размисъл, интроспекция, само че най-много на взор напред " и изрази убеждението си, че на това партньорство ще бъде отделено " внимание, грижа, вложения и най-много социална поддръжка и политическо водачество ".

Началото на Стратегическото партньорство сред Румъния и Съединени американски щати бе сложено на 11 юли 1997 година по време на посещаване на тогавашния американски президент Бил Клинтън в Букурещ.

Мирча Джоана е някогашен министър на външните работи в интервала 2000-2004 година, а от 1996 година до 2000 година е дипломат на Румъния в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР