Заловиха контрабандни цигари за 200 бона в Смолян СНИМКИ Пловдивският

...
Заловиха контрабандни цигари за 200 бона в Смолян СНИМКИ Пловдивският
Коментари Харесай

Тримата задържани за контрабанда на цигари остават в ареста

Заловиха контрабандни цигари за 200 бона в Смолян СНИМКИ

Пловдивският апелативен съд удостовери взетите от Окръжен съд – Смолян ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тримата мъже, упрекнати в квалифицирана контрабанда на цигари след прелиминарен сговор.

Припомняме, че на 25 септември край село Буйново, Смолянско, след гонене полицията бяха хванати 32-годишният Г.И., 47-годишният Г.Д. и 24-годишният П.Л. Тримата са превозвали с два джипа общо 27 500 кутии цигари без акцизен бандерол, като третата кола е била пилотна. По първични данни става въпрос за контрабандно импортирани цигари през „ зелена граница “ от Гърция в България. Общата стойност на конфискуваните цигари е към 192 500 лв..

Апелативните съдии одобриха, че и при тримата обвинени е налице обосновано съмнение за авторството на действието – контрабанда на цигари без бандерол. От друга страна, магистратите взеха под внимание държанието на тримата мъже при задържането им – полицейска гонка, щета на полицейски автомобил, опит за укриване на доказателства, от което се извежда действителна заплаха от укриване и осъществяване на закононарушение при по-лека мярка.

Г.И. към този момент е бил осъждан условно за контрабанда на цигари с офроуд автомобил.

За закононарушението, в което са упрекнати тримата арестувани законът планува наказване от 3 до 10 отнемане от независимост Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР