Това постановява с Определение по гражданско дело №26845/2022 г. Софийски

...
Това постановява с Определение по гражданско дело №26845/2022 г. Софийски
Коментари Харесай

Иск за установяване несъществуването на синдикална секция е недопустим

Това постановява с Определение по гражданско дело №26845/2022 година Софийски областен съд, доказано дефинитивно от Софийски градски съд на 9 февруари 2024 година по делото „ Либхер-Хаусгерете Марица “ ЕООД против КТ “Подкрепа “ и Божидар Матеев, представляван пред съда от юрист Марин Ножаров .

Поискано е от съда да постанови решение, с което да се откри, че за интервала 14.04.2022 година – 10.05.2022 година не е съществувала синдикална секция на КТ „ Подкрепа “ с ръководител Б. Й. М. към „ Либхер-Хаусгерете Марица “ ЕООД.

Според влязлото в действие определение на Софийския областен съд от 17.07.2023 година:

“С по този начин дефинирани обстоятелствена част и петитум на исковата рекламация съдът намира, че същата е неприемлива, заради което исковата молба следва да бъде върната, а производството – прекъснато. Трайно открита е практиката на съдилищата, че всеки факт, съответстващ за гражданско правно отношение, може да бъде открит във връзка на висящо дело по отношение на това правно отношение, само че не и в независимо произвеждане по реда на член 124, алинея 4, изр. 2 Граждански процесуален кодекс при изискване, че това не е планувано категорично в закон. “

Адвокат Марин Ножаров е втори в листата на „ Солидарна България “ за Пловдив област в конкуренцията за петдесетия парламент.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР