Законодателството ни куца по отношение на хакерските атаки. Това е

...
Законодателството ни куца по отношение на хакерските атаки. Това е
Коментари Харесай

Хакерите на НАП може да се разминат с глоба от 5000 лева

Законодателството ни куца във връзка с хакерските офанзиви . Това е изводът от съвещанието на комисията във връзка офанзивата над приходната организация.

Работата продължава с неотслабващ порив. С това се похвали шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров , обяснявайки за следствието на хакерската офанзива над Национална агенция за приходите пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия. Според него обществото в оптималната степен е било осведомено за дейностите на прокуратурата по делото.

Атаката е целяла ужас в популацията и дестабилизацията на публичните връзки, по думите на Петров. Множество длъжностни лица са разпитани. Пострадали очевидци от офанзивата са от банковия и застрахователния бранш. Благодарение на техните показания пъзелът се надградил, стана ясно от коментара на шефа на профилираната прокуратура Николай Найденов. Няма данни офанзивата да е станала със съдействието на човек от данъчната администрация.

Атаката разрушила освен ПИК-ове, само че и електронни подписи . Благодарения на бързите дейности на проверяващите не е злоупотребено с информация. Досега компрометиране на ПИК код или електронен автограф няма, увери още Найденов.

От 5 до 15 години затвор следва за хакерите, в случай че обвиняването издържи в съда. На чуването в комисията обаче стана ясно, че че има и късмет упрекнатите да се разминат и с санкция с най-много 5000 лв. .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР