Загубата на контрол и хлъзгавия участък от пътя са допринесли

...
Загубата на контрол и хлъзгавия участък от пътя са допринесли
Коментари Харесай

Пътен експерт: Водачът се е постарал да овладее автобуса, но все пак грешката е негова

Загубата на надзор и хлъзгавия сектор от пътя са съдействали за злополуката. Пострадалите не са от пътнотранспортното произшествие, а от хлъзгането на рейса и лекото катурване. Хората на левите седалки са паднали. Водачът се е постарал да овладее рейса, само че въпреки всичко грешката е негова. Не се изключва и техническа нередовност. Участъкът обаче е трябвало да бъде обезопасен, мантинелата липсва. Ако я имаше, рейсът щеше да се плъзне по нея и нямаше да се обърне. Това разяснява Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка за " Твоят ден ". 

По думите му рейсът е релативно нов.

" Шофьорът е спазил всички условия за време на отмора и придвижване. Той е могъл да спре в Пловдив или София, другото са спекулации. Експертизата ще продължи към месец, през днешния ден ще продължат огледите ", безапелационен е той. 

Според него това е четвъртата по степен пътнотранспортна обстановка, в която имаме към 26% катастрофи. " Губи се надлъжната резистентност при придвижване на автомобила. В такива случаи има плъзгане - когато лидерът е съумял да задържи машината и да я вкара в отводнителния канал, другояче може да стане катурване. Това се случва при аквапланинг. Тук обаче не е имало мокра настилка ", уточни Иванов. 

Той разяснява и анализите за шофиране в тъмната част на денонощието. " Тя е избрана със закон от 21 до 6 часа сутринта. Има гражданско намаляване, което води още половин час по-късно, докато нямаме изкуствено осветяване ", изясни Иванов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР