Загреб. Президентът на Хърватия Зоран Миланович отрече съобщенията в сръбските

...
Загреб. Президентът на Хърватия Зоран Миланович отрече съобщенията в сръбските
Коментари Харесай

Хърватският президент Зоран Миланович: Не мога да предложа гаранции за Тачи

Загреб. Президентът на Хърватия Зоран Миланович отхвърли известията в сръбските медии, че е предложил гаранции на Международния арбитражен съд в Хага, с цел да даде опция на някогашния президент на Косово Хашим Тачи да се пази на независимост, оповестява прищинското електронно издание Koha Ditore .

Тачи е упрекнат в осъществяването на военни закононарушения и закононарушения против човечеството от Специализираните камари и Специализираната прокуратура.

„ Това е невероятно, не мога да дам такава гаранция, тъй като това не е моя подготвеност “, акцентира Миланович, отговаряйки на въпроси на кореспонденти по време на посещаване в хърватския град Сисак.

Хърватският президент изрази убеденост, че Тачи евентуално ще остарее преди края на процеса против него, заради „ недоказаните “ обвинявания в отчета на Съвета на Европа, свързани с изказванието за трафик на органи.

През октомври предходната година Специализираният съд в Хага за следствие на закононарушения, осъществени по време на войната в Косово, удостовери обвинителния акт против Хашим Тачи, Кадри Весели, Реджеп Селими и Якуп Красничи, по съмнение за осъществяване на военни закононарушения в Косово през 1998 и 1999 година Всички те са в ареста в Хага от ноември предходната година.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР