Задържани са кметът на район Северен“ в Пловдив и други

...
Задържани са кметът на район Северен“ в Пловдив и други
Коментари Харесай

Ральо Ралев търсел подкупи в стил „Иванчева“

Задържани са кметът на регион „ Северен “ в Пловдив и други лица, казусът е подобен с този в „ Младост “ (с Десислава Иванчева – бел.ред.). Това заяви заместител основният прокурор Иван Гешев в Сутрешния блок на Българска национална телевизия по отношение на ареста на кмета на регион „ Северен “ в Пловдив Ральо Ралев.

Той разясни, че в тази ситуация в Пловдив не става въпрос за взимане на пари по този „ балъшки “ метод като при „ Младост “. По думите му в Пловдив нещата са по-качествено отработени.

„ Това, което мога да кажа все още е, че подробна информация ще се даде по този случай, когато ползите на следствието разрешават това да се случи. Единственото, което мога да кажа, че да към този миг е арестуван по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи за 24 часа кметът на регион „ Северен “ в Пловдив, арестувани са и други лица “, сподели още Гешев.

„ Ако върша паралел със случая „ Младост “ прокуратурата беше оптимално открита. В случая „ Младост “ се наложи да бъдем на 100% открити и да представим на обществото всичко, което разполагаме. По една или друга причина цялото дело е в медиите. Оказва се, че хората, които професионално ги интересува това нещо, са го прочели, създали са си разбор по какъв начин да не позволяват неточности и са взели ограничения да затруднят прокуратурата оптимално. Засега не им се получава “, разяснява Гешев.

Хора от групата на Мартин Антов се занимават с наркоразпространение, изнудване на жители и търговци в Монтана. Ако направя паралел с кметските случаи, във всеки един град има така наречен престъпни престижи, които по някакъв метод са свързани с локалната власт. Резултатите в битката с локалната престъпност сега са по-добри от преди. Антов е притеглен като обвинен за началник на проведена незаконна група. Работи се по един случай за машинация за към 500 000 лв. за машинация в Монтана. Този вид групи, които са на локално равнище, се занимават с всичко, от което могат да се изкарат пари, сподели Гешев.

Днес ще бъде импортирано искане за мярка за неотклонение " задържане под стража " на кмета на Божурище. Предполагам, че е подготвена експертизата по случая. Mисля, че като доказателства сме достигнали максимума за 3 дни по този случай, добави Гешев по случая в Божурище.

Поредният български олигарх, който прибираме у дома, е Маринела Арабаджиева. Смятаме, че има доказателства за осъществени закононарушения. Днес ще внесем мярката за неотклонение. Бяха изследвани част от конфискуваните 26 телефона, тогава бяха открити връзки с Белград. Обемът на работа на прокуратурата сега е несъпоставим спрямо който и да е от предходните основни прокурори. Не мога да настоявам, че Прокопиев има връзки с Цветан Василев, само че в тази ситуация с Арабаджиеви и Баневи е ясно, че имат някакви връзки с него, разяснява Иван Гешев изгонването на Маринела Арабаджиева.

Не знам дали става въпрос за пари, факт е, че хора, свързани с " Боец ", имат контакти с Цветан Василев. Делото КТБ е по какъв начин тъкмо е източена банката. Лазов разказва механизма на източване на банката. Към някакъв миг, допускам, че ще показа и за други лица, които са взимали пари по схемата, сподели Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР