Задържаха охранител от врачанското училище Никола Войводов“ за антибългарски призиви

...
Задържаха охранител от врачанското училище Никола Войводов“ за антибългарски призиви
Коментари Харесай

Охранител в училище във Враца карал деца да скандират Да живее Македония

Задържаха охранител от врачанското учебно заведение „ Никола Войводов “ за антибългарски апели и мнения в образователното заведение.

На видео, което се популяризира в обществените мрежи, се вижда по какъв начин мъжът снима възпитаници и ги приканва да скандират " Да живее Македония ”. Когато едно от децата му отвръща „ Да живее България “, охранителят му дава отговор „ Ще те пребия “.

Портиерът се е пускал онлайн в TikTok, снимал е възпитаници, както и личния състав на учебното заведение. Нарича децата отродени. Използва квалификации като турко-монгол и българо-фашисти. Всички мнения са под формата на смях.

По думите на шефа на междинното учебно заведение Снежанка Каменова самата тя схванала за протичащото се в неделя по обяд.

„ Вчера по обяд бях осведомена от колежка, че в обществените мрежи се върти клип, в който участват възпитаници и се намесва името на нашето учебно заведение. Изпратиха ми линк, изгледах видеото и бях шокирана от това, което видях “, изясни шеф Каменова пред bTV. 

„ Нашият чиновник, портиерът Петков, си е разрешил да снима нерегламентирано възпитаници, без разрешението на родителите им. Заснел е сътрудници, без тяхно познание и е предавал онлайн от своето работно място, което е в безспорен прорез с трудовата дисциплинираност и етичния кодекс за работа с деца и възпитаници “, добави Снежанка Каменова.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР