Задължения няма, всички сметки на Булгаргаз са платени, заяви в

...
Задължения няма, всички сметки на Булгаргаз са платени, заяви в
Коментари Харесай

Нов сблъсък! Бившият шеф на Булгаргаз атакува енергийния министър

Задължения няма, всички сметки на " Булгаргаз " са платени, съобщи в изявление за бТВ освободеният изпълнителен шеф на компанията Николай Павлов.

Той беше безапелационен, че е оставил публичния снабдител в чудесно финансово положение, а задачата е на пазара да влязат стремително търговци и да заемат мястото на публичния снабдител. Павлов предвижда, че в случай че се стигне до този сюжет, промишлеността ще заплаща с 30-40% по-високи цени за синьото гориво.

Министърът на енергетиката Александър Николов заяви на брифинг рано тази заран, че има насъбрани отговорности от освободения ръб на сдружението, които са 650 млн. лв., а ликвидната дупка в „ Булгаргаз “ е 200 млн. лв..

„ Не мога да схвана какво значи ликвидна дупка, газът е предплатен към „ Газпром “ на 60% както е по контракт и 100% са платени доставките към азерската компания “, съобщи Николай Павлов.

„ Това е следващата неистина. Всички сметки са платени, има буфер от 110 млн. лв. под формата на банкови заеми, на изключителни ниски лихви. В края на годината „ Булгаргаз “ е близо на 99 млн. облага и рекордни продажби и без нито един лев отговорности “, сподели още той.

Според него задачата е „ Булгаргаз “ да бъде изтласкан от пазара, тъй като със своята комерсиална политика съумява да завоюва съвсем целия пазар. 

По думите му на мястото на сдружението ще дойдат търговците, които от дълго време имат апетити към този пазар. „ Ако има още играчи, те ще закупуват газа при пазарни условия и ще доставят тук със съответните награди. И в този момент не е неразрешено на тези търговци да оперират на българския пазар, само че за жалост не могат за докарат такава цена  като „ Булгаргаз “, изясни Павлов.

„ Готвят се промени в нормативната уредба по този начин, че да бъде лимитирано въздействието на „ Булгаргаз “, тъй че да могат да влязат други снабдители, което в последна сметка ще докара до покачване на цените на природния газ и промишлеността ще би трябвало да заплаща доста по-високи цени “, изясни някогашният изпълнителен шеф на сдружението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР