Задълбочени познания в приготвянето на традиционни специалитети от България, Англия

...
Задълбочени познания в приготвянето на традиционни специалитети от България, Англия
Коментари Харесай

Бъкингамски рецепти провалиха готвачи в Мастършеф

Задълбочени знания в приготвянето на обичайни специалитети от България, Англия и Мароко демонстрираха участниците в седмия сезон на „ MasterChef “ по bTV. Повечето хоби-готвачи в известното кулинарно шоу виртуозно пресъздадоха типичните усети от другите райони и континенти, само че други не съумяха да реализират достоверност. За собственичката на салони за хубост Гергана Баева, стилната консултантка Нели Папазян и дизайнерката на бижута Пламена Георгиева тестванията в кухнята се оказаха непостижими и те вечно напуснаха надпреварата.

„ MasterChef “ се извърши с лек морски бриз и прохлада на планински борови иглички, откакто кандидатите за наградата от 100 000 лв. отвориха кутиите с артикули от разнообразни елементи на България. Под капака на първата откриха типичните за нашето Черноморие лефер и миди, съпроводени от свежи зеленчуци и подправки. Втората кутия ги изненада с високопланински деликатес - бонфиле от елен, „ акомпанирано “ от млечни артикули, зеленчуци и горски плодове.

Финес и въображение в приготвянето на риба сподели фотографката Мария Жекова. Една хапка от нейния чудесно презентиран и съвършено изпечен тарт с лефер и миди убеди журито, че тя заслужава значка за имунитет. При изпичането на еленски стек несъмнено предимство показва спортната журналистка Борислава Славова, чието ароматно, елегантно композирано ядене придвижи топ готвачите във високопланинската природа. Талантливите участнички справедливо бяха определени за капитани на два конкурентни отбора и се хвърлиха в тежка борба. С твърда ръка и ясни условия, Борислава изведе своя тим до успеха и се утвърди като нетърпящ възражения водач. Стилът й беше оценен високо от Chef Андре Токев.

В борбата за мястото си в „ MasterChef “ участниците трябваше да се ориентират из необятния свят на подправките. Пред част от тях бяха подредени над 30 купички с ухания от целия свят, измежду които естрагон, салвия, самардала, резене и хвойна. Острото подушване и кулинарния опит на шефката на строителна компания Нела Тинчева й оказа помощ да уточни решително едни от най-необичайните аромати и я избави от елиминация.

Драматично за участниците в „ MasterChef “ се оказа кулинарното странствуване до Острова и, по-точно, подготовката на типичен сет за следобеден чай, заслужен за Бъкингамския замък. Печенето на обичайните британски кифлички или така наречен скони се трансформира в призрачен сън за мнозина, а прекомерно сухите или преливащи от сметана и сладко творби внезапно бяха отхвърлени от небцето на Chef Силвена Роу. Блогърката и почитателка на веган кухнята Анна Стойкова се оправи почтено със задачата, само че собственичката на салони за хубост Гергана Баева и стилната консултантка Нели Папазян не демонстрираха предстоящото равнище и трябваше да изоставен вечно шоуто.

Кулинарната екзотиката на Мароко пък спъна дизайнерката на бижута Пламена Георгиева. След като непростимо обърка съставките в обичайния за Северна Африка таджин, тя също завърши присъединяване си в „ MasterChef “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР