Зад това производство прозира ясно, според мен, опит за политическа

...
Зад това производство прозира ясно, според мен, опит за политическа
Коментари Харесай

Гешев хвърли бомба, разкри кой точно води атаката срещу него

Зад това произвеждане прозира ясно, съгласно мен, опит за политическа интервенция в правосъдната власт и нейното завладяване, съобщи основният прокурор Иван Гешев в ревю по време на съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет, на което се разисква допустимостта на второто предложение на членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за предварителното му освобождение от служба.

Гешев изрази вяра това да не е политическа поръчка. Според него евентуално е опит за завладяване на правосъдната власт от хора, които са безпринципни и не почитат Конституцията. По думите му в предлагането за освобождение няма юридически учредения.
-->
„ Ясно е, или най-малко за мен, че най-вероятно зад това стои политическото въздействие на партия ГЕРБ “, съобщи Гешев.

Той сподели още, че правосъдната власт е в исторически миг и той е „ да прочистим, както се споделя, Авгиевите обори в правосъдната власт “.

" Няма да се откажа, нито аз, нито честните български магистрати, от тази задача. Само делата имат значение, думи, които виждаме ясно, са се обезценили. Ако не се постави завършек на превзетата страна, наглостта няма да има край ", добави Иван Гешев.

В своето мнение до Висш съдебен съвет Иван Гешев упорства за прекъсване на процедурата, съгласно него и юриста му Радостина Томова актуалният правосъден съвет, който е с изминал мандат, няма подготвеност да се произнесе по въпроса за освобождението му от служба нито членовете на Висш съдебен съвет могат да създадат предложение за такова освобождение. Гешев упорства и за отказ на вносителите на предлагането, заради подозрения в безпристрастността им.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР