Забрана големите интернет компании и социалните мрежи да налагат цензура

...
Забрана големите интернет компании и социалните мрежи да налагат цензура
Коментари Харесай

Съд в САЩ забрани на Фейсбук да цензурира потребителите си

Забрана огромните интернет компании и обществените мрежи да постановат цензура на потребителите си, наложена със закон в щата Тексас бе доказана от  апелативния съд на Съединени американски щати. Групите от софтуерната промишленост, дефинират решението като " стъпка обратно " и настояват, че мярката ще трансформира платформите в свърталища на неуместно наличие.
Прочетете още
От друга страна, законът е доста подкрепян от консерватори и десни коментатори, които считат за необходимо да се попречи на " огромните технологии " да потискат възгледите им. 

„ Днес ние отхвърляме концепцията, че корпорациите имат свободно право да цензурират това, което хората споделят ", написа в правосъдното решение арбитър Андрю Олдъм, назначен от някогашния президент Доналд Тръмп.

Законът в Тексас беше дефинитивно признат от ръководеното от републиканците законодателно заседание на щата и подписан от републиканския му губернатор.

Сред софтуерните групи, които оспориха закона и бяха на губещата страна на решението от петък, са NetChoice и Computer & Communications Industry Association, в които членуват Фейсбук, Twitter и YouTube.

Те се стремят да запазят правото си да управляват потребителското наличие, водени от опасения, че нерегулираните платформи ще дадат място за изява на екстремисти като поддръжници на нацизма, терористи и враждебно настроени непознати държавни управления.

В петък асоциацията съобщи, че не е съгласна частните компании да бъдат принуждавани да се отнасят еднообразно към всички гледни точки. " Бог да благослови Америка " и " Смърт за Америка " са две радикално разнообразни гледни точки, само че е безразсъдно и противоконституционно щатът Тексас да задължава частен бизнес да ги третира еднообразно ", се споделя в изказването.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР