За Зеленски: Това е позор за еврейския народРусия ще запази

...
За Зеленски: Това е позор за еврейския народРусия ще запази
Коментари Харесай

Путин за войната в Украйна: Просто бяхме принудени

За Зеленски: Това е срам за еврейския народ

" Русия ще резервира мястото си измежду водещите стопански системи "

" Войната в Украйна стартира от украинския режим с поддръжката на спонсори на Запада през 2014 година ", съобщи съветския президент Владимир Путин на Петербургския интернационален стопански конгрес (ПМИФ).

" Войната в Украйна беше стартирана от украинския режим с поддръжката на спонсори на Запада през 2014 година Ние не водихме нашите сътрудници за носа, само че те го (Киев) направиха. И в действителност обществено признаха това. Така че ние просто бяхме принудени да използваме въоръжените си сили ", съобщи Путин, припомняйки ориста на Минските съглашения за разрешаване на спор, съобщи " Фокус ".

Според него украинската контраатака на юг и изток е несполучлива.

" Въоръжените сили на Украйна към този момент употребяват стратегически запаси, само че на никое място не са постигнали задачите си. Съотношението на загубите е едно към 10, изгубени са 186 танка и 418 бронирани машини ", сподели съветският президент, цитирайки извадки от военни отчети.

Модераторите на форума задоха въпрос на Владимир Путин по какъв начин се отнася към изказванията, че президентът на Украйна е евреин.

" Имам доста другари евреи. Те споделят: Зеленски не е евреин ", отговори съветският президент: " Това е срам за еврейския народ. Това не е смешка. Днес неонацистите бяха издигнати на подиума като герои ", добави Путин.

" Ние сме длъжни да се борим с това. Русия е най-засегнатата страна в битката с нацизма. Никога няма да забравим това ", разяснява Путин. " Задачата за денацификация на Украйна е една от основните ", акцентира той.

Путин уточни, че държавните финанси на Русия като цяло са уравновесени и че страната е трябвало да усили разноските си за защита, с цел да укрепи своята сигурност.

" Имаме дребен настоящ недостиг на федералния бюджет... Естествено се нуждаехме от спомагателни средства за подсилване на защитата и сигурността, за покупката на оръжие, постанова ни се да го вършим, с цел да защитим суверенитета на страната си ", сподели той.

" Позитивните стопански трендове набират скорост и мощ. През април тази година Брутният вътрешен продукт се усили с 3,3 % на годишна база, а до края на година ще нарасне с още повече от един %. Според МВФ, в действителност, с 0,7 %, само че съгласно мен, като се съгласявам с тези наши специалисти, които считат, че растежът ще бъде по-голям, някъде до 1,5 % и може би даже по-малко от 2 %. Това ще разреши на страната ни да резервира мястото си измежду водещите стопански системи в света ", добави съветският водач.

" Поддържаме виновна и уравновесена бюджетна и парична политика. Тази ефикасна композиция направи допустимо да достигнем минимални равнища на безработицата, както и на инфлацията, която в този момент е по-ниска в Русия, в сравнение с в доста западни страни както в еврозоната, по този начин и в други райони, и е покрай историческия най-малко от 2,9%. Безработицата е 3,3%. Тя в никакъв случай не е била толкоз ниска в историята ни ", добави Путин.

Путин засегна и тематиката за напускащите Русия задгранични компании.

" Бих споделил, че в случай че задграничните компании желаят още веднъж да се върнат, да дойдат на нашия пазар, не затваряме вратите пред никого. Разбира се, никой не се опасява от конкуренцията, и както знаете, тя е мотор на напредъка и търговията. Ще създадем също нужните условия, с цел да могат те да работят в Русия ", добави съветският държавен глава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР