За затягане на мерките срещу коронавируса настояват лекарите, работещи в

...
За затягане на мерките срещу коронавируса настояват лекарите, работещи в
Коментари Харесай

Лекарите от Спешна помощ настояват за затягане на мерките


За стягане на ограниченията против ковид упорстват лекарите, работещи в Спешна помощ. Медиците са разтревожени от бързия растеж на новозаразените и сигнализират, че това ще докара до сериозен напън върху лечебните заведения. Още през вчерашния ден имаше среща сред членовете на НОЩ и представители на регионалните РЗИ-та. За момента се разискват въвеждането на по-строги ограничавания в областите с по-висока заболеваемост. Решението би трябвало да бъде взето до дни.

Вече участвахме в този филм един път. През ноември обстановката беше същата. Имаше по 3 000 инфектирани дневно, лечебните заведения тогава започнаха да се пълнят. Ситуацията ни е позната, само че в това време в този момент има разхлабване на ограниченията. Голяма част от хората не съблюдават и сегашните, разяснява пред Нова телевизия Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешната здравна помощ.

По думите й обстановката е извънредно динамична. Ако в една болница допреди час е имало свободни кревати, то единствено след час обстановката е друга. Нормално е да има такива моменти, в които се обикаля с пациенти и се търсят кревати. Така е в целия свят, просто леглата се пълнят доста бързо, добави тя. Тя предизвести, че става все по-трудно да се хоспитализират пациенти, които не са с ковид.

Доктор Кателиева се възмути от изказванията, че заведенията за хранене не са толкоз рискови места. И акцентира, че точно заведенията би трябвало да бъдат лимитирани. Мерки би трябвало да има и за фитнесите, и моловете, безапелационна бе тя. При състояние, че британският вариант е толкоз рисков, считам че тези ограничения би трябвало да се вземат, без значение, че това не е добре от икономическа позиция, добави медикът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР