За втора поредна година “Максима България, собственик на магазини T

...
За втора поредна година “Максима България, собственик на магазини T
Коментари Харесай

Т MARKET отчете 24,9% ръст на приходите през 2017

За втора поредна година “Максима България ”, притежател на магазини T MARKET, регистрира близо 1/4 растеж на комерсиалния оборот. През 2017-та приходите на веригата са се нараснали с 24,9% по отношение на предходния интервал. Оборотът на компанията е повишен до 222 милиона лв. (без ДДС) спрямо 177 милиона лв. през 2016-та. Инвестициите на „ Максима България “ в пазара на бързооборотни артикули също порастват, като през предходната година надвишават 11 милиона лв. (без ДДС).

През 2017-та бяха открити 5 нови магазина T MARKET, а общо 11 от първите супермаркети на веригата бяха реконструирани. От компанията показват, че и през тази година ще продължат да усилват мрежата си от обекти и да навлизат в нови региони и градове. През март Т MARKET откри магазини в Карнобат и Ямбол и по този начин разшири наличието си и в Югоизточна България. До месец декември 2018-та веригата възнамерява да открие още 5 нови магазина в страната.

Един от тях отвори порти в София през днешния ден. Обектът се намира в ж.к. „ Люлин 9 “ и е 35-ят подред T MARKET в столицата. Асортиментът на новия супермаркет се отличава с предлагането и на нова линия изпечени на място грил артикули. Те са създадени от 100% прясно българско месо, което се обработва в личния завод на T MARKET. В обекта е самостоятелен и специфичен кафе-бар, който е с напълно нова за веригата идея, отговаряща на нейния модел за практично, комфортно и прелестно извършване на покупки.

“Максима България ” е част от холдинга MAXIMA GRUPE, който има вериги за търговия с бързооборотни артикули в Литва, Латвия, Естония, Полша и България и мрежа от над 570 супермаркета. На нашия пазар компанията оперира под марката T MARKET от 2005 година насам, като в магазините й работят над 1500 чиновници. Към момента супермаркетите от веригата са 69, ситуирани в 34 града в цялата страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР