За трета поредна година застрахователно акционерно дружество Армеец“ имаше удоволствието

...
За трета поредна година застрахователно акционерно дружество Армеец“ имаше удоволствието
Коментари Харесай

„Армеец“ връчи приза „Сава Муткуров“ на отличника на НВУ

За трета поредна година застрахователно акционерно сдружение „ Армеец “ имаше удоволствието да връчи патриотичната премия „ Сава Муткуров “ на най-хубавия випускник от Националния боен университет „ Васил Левски “. Това се случи на 24 юли по време на специфична гала във Велико Търново. Тази година премията завоюва лейтенант Христо Генджов. Той получи бюст на първия български военачалник Сава Муткуров, грамота и парична премия от 1 000 лв., учредена от ЗАД „ Армеец “.

Младият офицер показа, че един от обичаните му моменти от българската военна история е обвързван точно с военачалник Муткуров и приема с горделивост и чест, че е съумял да завоюва премията. Лейтенант Генджов описа още, че той е първият боен в фамилията му и е благополучен с избора си.

Наградата „ Сава Муткуров “ е учредена от инициативния комитет „ Сава Муткуров ”, като през 2019 година беше връчена за първи път. Ген. Сава Муткуров, на чието име е наградата, с изключение на първият български военачалник в Следосвобожденска България е и регент и министър на войната, труженик и бранител на Съединението на България. Участник в Сръбско-българската война. Ген. Сава Муткуров е учредител на новата българска войска.

Включването на ЗАД „ Армеец “ в самодейността посредством обезпечаването на парична премия на най-хубавия випускник в продължение на 3 години е част от идеята на застрахователното сдружение да поддържа и влага в развиване на патриотичния дух и опазване на загатна за великата история на страната ни. Това е следващата стъпка в тази посока. Следвайки патриотичната си задача да поддържа и развива планове, които съхраняват загатна за предишното и богатата история на страната ни, ЗАД „ Армеец “ подари средства за дигитализацията на историческия хартиен фонд на библиотеката на Софийската духовна семинария „ Св. Иван Рилски “.

Компанията осъществя и редица планове дружно със съдружие „ Българска история “, с които да направи историята налична за по-широк кръг от хора. Част от тях са историческите документални видео поредици „ Българско военно знамение “, „ Нашите пълководци “ и „ Средновековна популярност “. Те описват по вълнуващ и забавен метод за едни от най-запомнящите се български сражения и персони, които са мотив за горделивост на всеки българин. Анимираните видеа се употребяват и в учебните заведения, като ЗАД „ Армеец “ ги дава за прилагане безплатно за просветителни цели.

В допълнение, във връзка 25-ия празник от основаването на ЗАД „ Армеец “, който се чества тази година, компанията учреди стипендия за образование във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси и опция за стаж и процедура в застрахователното сдружение за огромния победител в националния конкурс „ Млад осигурител “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР