За ситуацията в страната са виновни политиците, защото се превърнаха

...
За ситуацията в страната са виновни политиците, защото се превърнаха
Коментари Харесай

Георги Харизанов: За ситуацията в страната са виновни политиците

За обстановката в страната са отговорни политиците, тъй като се трансфораха в заложници на твърдите ядра на партиите си. Това сподели в обзорното предаване " Това е България " по Радио " Фокус " Георги Харизанов, шеф на Euronews Bulgaria.

" Ситуацията тук става все по-неразбираема. Много малко от това, което се говореше последните две години се оказа истина по време на тези две години. Много малко от поръчките, които се даваха последните две години бяха изпълнени. Много малко от упоритостите, обещанията и прогнозите се сбъднаха. Цялостната отмалялост не е единствено от партиите на прехода, цялостната умора е от всички политически партии, тъй като не видяхме по този начин наречените нови политически сили с какво тъкмо оправдават самочувствието си и своите искания ", разяснява той.

По думите му неприятният сигнал от през днешния ден е, че не се вижда светлина в края на тунела и сигналите за съгласие и обединяване към цели сякаш остават единствено в предизборната акция, само че не намират своето отражение в гласуванията в Народното събрание по вътрешнополитически тематики.

" Виновни са политиците. Не са отговорни нито гласоподавателите, нито негласувалите. Едната част от тях с дейностите са създали по този начин, че политически партии да се сплотяват, а друга - са се трансформирали заложници на същите тези гласоподаватели, които те са радикализирали до безкрайна степен, не оставайки си поле за деяние и благоприятни условия за нови структури, защото това би било отхвърлено от техните гласоподаватели ", изясни Харизанов.

Според него разглеждайки по настрана претендентите за министри в кабинета " Габровски ", очевидно се намираме в странна и неуместна обстановка, с цел да не може да бъде определено такова държавно управление. Той добави, че в различен миг такова държавно управление би било възприето като самобитен " дрийм тийм ".  

" Има недостиг на водачество и на храброст. Смелостта е фасадна, само че не личи в дейностите. Ако има болшинство в Народното събрание, то е на тези, които не желаят да ръководят сега, тъй като ги е боязън от водачество. Може би в действителност болшинството, което не избра държавно управление и отхвърли да взе участие в диалозите, е това ", посочи Харизанов. 

Той означи, че не знае за какво се разпореждат толкоз огромни очаквания на другите два мандата и за какво в задатък се заприказва за третия мандат. 

" Не е в този момент времето за закани и смешни изнудвания, тъй като е засегнатост към съответните гласоподаватели и неуважително към останалите български жители. Виждам изхода в коренна смяна на държанието на огромните партии, тъй като неспособността на огромните партии води до появяването на нови партии и фрагментиране на избор. Едните би трябвало да признаят неточности, а другите би трябвало да спрат със своята пренебрежителност и да стартират да пазят ползите на своите гласоподаватели ", акцентира Харизанов. 

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР