Нов метод за отърваване от пристрастяването към тютюнопушенето се появи

...
Нов метод за отърваване от пристрастяването към тютюнопушенето се появи
Коментари Харесай

Нов метод за отказване от тютюнопушенето, какво казват лекарите

Нов способ за избавяне от пристрастяването към тютюнопушенето се появи и в румънския град Яш. Той употребява лазера и дава обещание без странични резултати, без наддаване на тегло и успеваемост още от първата сесия. Лекарите обаче остават скептични, като настояват, че няма задоволително изследвания в поддръжка на въпросния способ, оповестява Ziarul de Iasi .

" Лазерната терапия е различен и относително нов способ за отричане от тютюнопушенето, който предлага неинвазивно лекуване с малко странични резултати. Препоръчва се да се употребява като част от цялостна стратегия за отричане от тютюнопушенето, която включва психическа поддръжка, лекуване на опиати и други поведенчески тактики. Не имам вяра в този способ, тъй като са нужни повече проучвания, с цел да се потвърдят изказванията на тези, които го практикуват ", казва първичният пулмолог проф. доктор Траян Михаеску.

Проф. Михаеску обяснява, че лазерният способ употребява фотобиомодулация, с цел да помогне за отричане от тютюнопушенето. Процедурата включва стимулиране на избрани акупунктурни точки в ушите с лазерен лъч с ниска активност. Теорията зад този способ допуска, че стимулирането на тези точки оказва помощ за понижаване на желанието за цигари, облекчава признаците на лишаване на никотин и подтиква освобождението на ендорфини, които имат успокоителен резултат и могат да понижат напрежението, обвързван с отказването от тютюнопушенето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР