За сексуалните пози днес се пише често и с удоволствие.

...
За сексуалните пози днес се пише често и с удоволствие.
Коментари Харесай

Закодирано с целувка

За половите пози през днешния ден се написа постоянно и на драго сърце. Целувката обаче, като не толкоз пикантна тематика, постоянно е подценявана. Наистина тъпо! Именно тя ни открива пътят към пристрастеността и без нея любовният живот би бил малоценен. Но какво значи за всеки от нас?

Първата целувка...Мимолетна или продължителна, плаха или уверена. Мечтаем за нея, опитваме се да я предусетим, само че тя постоянно ни изненадва. Никога обаче не ни оставя равнодушни, тъй като е първата ни стъпка в света на чувствеността. Докато задачата на половият акт е ясна и недвусмислена, то какво е закодирано в целувката? На какво се дължи това възприятие за самодоволство и цялостно обединение, което ни обладава, когато докоснем устните си? Вероятно в съзнанието ни се възражда споменът за безметежното време, когато жадно сме впивали устни в майчината гръд. Отново с тях сме опознавали и света към нас, лапайки всичко, което ни попадне. Но и станали към този момент възрастни, не се отхвърляме от този проучвателен способ. По време на целувката можем да разберем за другия толкоз доста, колкото не би ни се отдало даже след дългогодишни диалози.

Тест за съгласуемост
Освен, че ни носи наслаждение, целувката има и напълно практична функционалност. Чрез нея ние обменяме значима информация. В слюнката се съдържат хормони, ензими и други субстанции, които издават нашата възраст, здравословно положение, плодовитост, а за какво не и честност. На върха на езика пък са ситуирани голям брой рецептори, с които „ долавяме ” биологичната си съгласуемост с колегата. Задейства се и обонянието. В желанието си да се понравим на всеки и непременно, нерядко маскираме естествената си миризма с парфюм. Но целувката разкрива всяка машинация. Точно от вдлъбнатината над горната джука се отделят прословутите феромони, които могат както да привлекат неустоимо другият, по този начин и да го отхвърлен. Ние не долавяме мириса им, само че го вдъхваме и проучваме на подсъзнателно равнище.

Предизвикателството да се опознаем
Докато се държим за ръка, допираме ръцете или устните си, действаме „ на границата ” на нашите тела. Дълбоката целувка с език е първото навлизане в тялото на другия. Опасността да бъдем отхвърлени или разочаровани постоянно съществува, само че точно рискът от незнайното прави целувката толкоз вълнуваща и притегателна. Борбата сред страховете и желанията ни кара да се усещаме живи. В този смисъл за целувката се изисква повече увереност, в сравнение с за самия полов акт – по-мащабната, само че към този момент втора крачка към интимността. Независимо дали прелюдията след първата целувка ще продължи единствено минути или ще трае с месеци, в случай че тя е била приятна и за двамата, крайният резултат, тоталното обединение на телата, е към този момент превдварително решен.

Ключът към мъжката обвързаност
Опознаването посредством целувка обаче има и по-дълготрайни последици. Сливането на устните въздейства върху хормоналният декор, а оттова и върху нашите страсти и усеща. Изследвания потвърждават, че след целувка и при двата пола внезапно понижава стресовият кортизол. От друга страна се покачва равнището окситоцинът – хормонът на привързаността, само че...само при мъжете. Това изяснява за какво, когато желаят единствено секс, мъжете по всякакъв начин заобикалят целувките, страхувайки се от взаимозависимост. В този смисъл сливането на устните е доста по-интимно от половия акт. Не инцидентно платената обич включва всевъзможни „ екстри ”, само че не и целувка.

Истината и единствено истината
Може да излъжем с думи, да престорим държанието си, само че подправена буйна целувка не съществува. Сливането на устните споделя цялата истина за отношението ни към колегата, както и неговото към нас. Целувайки се, опознаваме и самите себе си, тъй като в този миг откриваме, до каква степен чувствено е влечението, което усещаме – дали зад него се крие пристрастеността, другарската благосклонност или единствено желанието да избягаме от самотата. Каквото и възприятие да остави целувката след себе си, не трябва и за момент да се усъмняваме в него, тъй като тя в никакъв случай не лъже.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР