За разлика от американските и европейските стандарти за красота, които

...
За разлика от американските и европейските стандарти за красота, които
Коментари Харесай

Най-красивият мъж в Етиопия е добре угоеният

За разлика от американските и европейските стандарти за хубост, които гонят стегнатото и добре завършено тяло, за племето Боди в Етиопия най-големият красавец би трябвало да е по-пълен и с голям стомах.

Една от житейските цели на мъжете в това племе е да усилят колкото се може повече своето тегло и най-много на своя стомах. Претендентите за най-красиви мъже в племето се демонстрират в цялостната си хубост на спонтанен конкурс, а най-добре угоените измежду тях печелят женските сърца.

С времето този ексцентричен конкурс за хубост се е трансформирал във фестивал с името Състезание по надебеляване. На него могат да вземат участие единствено ергени, които се подлагат на прецизен режим за напълняване месеци преди дефилето.

Диетата за надебеляване е остаряла етиопска рецепта, а в племето Боди се предава от епохи. Тя включва главно кръв и мляко от крави.

По време на фестивала неженените мъже рисуват по задачите си тела и украсяват главите си с пера и огърлица от миди.

Първи ги оглеждат старейшините на племето, а по-късно се демонстрират пред своите родственици и другари за утвърждение. Накрая се организира и същинското съревнование, при което най-важната част е измерването на корема.

 Най-красив мъж в Етиопия Снимка: TheunseenpicturesCom

Този, чийто стомах е максимален, получава купата Герой на племето.

В края на церемонията племето убива една от скъпите си крави и по нейната кръв старейшините на Боди предсказват бъдещето на цялото племе.

Племето Боди е едно от най-старите племена в Африка с добре непокътнати обичаи. Те се занимават с отглеждане на животни и главно отглеждат крави. Животните са и признакът им за благосъстояние, като най-богат е този, който има най-вече добитък.

Цялото племе все още наброява към 7000 души. За дамите им е особено и сами да жигостват телата си, тъй като имат вяра, че колкото повече белези има една жена, толкоз по-красива е тя.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР